ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!!!!!

Νίνα Δ.Παυλίδου.

19 ΜΑΙΟΥ.
Ο Ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνως χρησιμοποιούμενο ορο genocide που προέρχερται απο την ελληνική λέξη γένος και το λατινικό ρήμα caedere(ΦΟΝΕΥΩ).Στις 19 Μαιου 1919 ο Μουσταφα Κεμαλ αποβιβαζεται στη Σαμψουντα για να ξεκινησει τη δευτερη και πιο αγρια φάση της ποντιακής Γενοκτονίας υπο την καθοδήγηση των Γερμανών και σοβιετικών συμβουλων του.
Οι Ελληνοπόντιοι που εχασαν την ζωη τους ξεπέρασαν τους 353.000.Όσοι γλίτωσαν εφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσια,ενω γύρω στις 400.000 ηλθαν στην Ελλάδα.
Με τις γνώσεις και το έργο τους συνείσφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πλυσθυμιακές ισορροπίες στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε, με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, ομόφωνα στις 24 Φεβρουαριου 1994 την ανακύρυξη της 19ης Μαιου ως ημερα ΜΝΗΜΗΣ για την Γενοκτονία των ποντιακού Ελληνισμού.
Το οτι είκοσι αιώνες μετα χριστόν μπόρεσε ενας μικρός οπισθοδρομικός λαός,όπως οι Τουρκοι,να διαπραξει τετοια εγκληματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου ολου του κοσμου,είναι ενα ζητημα που πρεπει να κανει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν…..101 χρόνια μετά, οι ιδιοι Τούρκοι προκαλούν, απειλούν, παραβιάζουν τα σύνορά μας, αλλά κάποιοι “Έλληνες” μιλούν για “Ελληνοτουρκική φιλία”.
Ελπίζω να μην ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ……
ΛΑΟΣ ΔΙΧΩΣ ΜΝΗΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ…..

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ…. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ…
Η Προεδρος
#ΕΛΛΗΝΩΝ #ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Πολιτευτής με την #ΕΛΛΗΝΙΚΉ #ΛΥΣΗ
#Νίνα Δ.#Παυλίδου.

loading...