Κίνηση «αστραπή» του Ν.Τραμπ – Μάχη μέχρις εσχάτων κατά των παγκοσμιοποιητών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οβίδα» Πομπέο κατά της Κίνας…
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που είχε συστήσει στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση κορωνοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς η χώρα του κατ’ αυτόν εισέρχεται στη δεύτερη φάση, την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης.

«Ο Μάικ Πενς και η task force έκαναν σπουδαία δουλειά”, είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται χειρουργικές μάσκες στην πολιτεία Αριζόνα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, το πρόβλημα προσλαμβάνει “λίγο διαφορετική μορφή”: “αυτή η μορφή είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα (της οικονομίας) και θα συστήσουμε μάλλον μια διαφορετική ομάδα για αυτό”.

Με άλλα λόγια, ο Αμερικανός Πρόεδρος, με κίνηση «αστραπή», αντικαθιστά τους επιστήμονες με τεχνοκράτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της οικονομίας στις ΗΠΑ, η οποία «γονατίζει» λόγω των μέτρων που επιβάλλονται παγκοσμίως, χάρη στην αριστερόστροφη Νέα Τάξη, η οποία εκφράζεται μέσω του Ο.Η.Ε., του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, του Bill Gates κ.α.

Ερωτηθείς αν η δήλωσή του αυτή σημαίνει πως “αποστολή εξετελέσθη” στον αγώνα εναντίον της του κορωνοϊού, ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε “όχι, καθόλου. Το ‘αποστολή εξετελέσθη’ το λέμε όταν έχει τελειώσει κάτι”.

Η Δεξιά του Τραμπ όμως δεν ξεχνά και την Κίνα!

«Η Κίνα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως αν επιδείκνυε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον νέο κορωνοϊό», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Η Κίνα θα μπορούσε να είχε απαλλάξει τον κόσμο από την κάθοδο στην παγκόσμια οικονομική δυσπραγία. Είχαν την επιλογή, αντ’ αυτού, όμως, η Κίνα συγκάλυψε την επιδημία στην Ουχάν» είπε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους, πετώντας «οβίδα» εναντίον της Κίνας, ενώ πρόσθεσε πως «η Κίνα συνεχίζει να αρνείται να μοιραστεί τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των ανθρώπων».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι «οι ΗΠΑ διαθέτουν σημαντικές αποδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν, στην Κίνα».

loading...