Υγεία, ο Νικητής του Θανάτου

Για το αναρτημένο στον ακόλουθο σύνδεσμο  κείμενο του, με τίτλο «Η Ανοησία και ο Φανατισμός Βλάπτουν Σοβαρά την Υγεία», https://imargolidos.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B3%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC/
ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος χρειάστηκε 26 σελίδες χαρτιού Α4 για να αναπτύξει με 8.213 λέξεις την πολιτικά ορθή σκέψη του περί κορωνοϊού και lockdown των Ιερών Ναών προς δικαίωση της άποψης του σύγχρονου φιλοσόφου Σ. Ράμφου  πως με την στάση της η Εκκλησία απέδειξε εμπράκτως ότι αποτελεί Κρατικό Θεσμό με μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.
Ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε εμείς, οι εν αμαρτίες γεννηθέντες  μανάβηδες και μπακάληδες, φωνασκούντες “ομολογητές” Χριστιανοί, που τολμάμε να θεολογούμε καθοδηγούμενοι από “ζηλωτές” γέροντες και κρίνουμε  την ορθότητα των αποφάσεων των Επισκόπων της Ιεράς Συνόδου, εμείς οι αγράμματοι προς  τους έχοντας εντρυφήσει στα κείμενα της Αγίας Γραφής και των Πατέρων;
Με πλήρη γνώση και παραδείγματα των συγχρόνων γεγονότων που περιλαμβάνουν και σχολιάζουν τον D. Trump, τον B. Johnson, τον B. Gates με τα νανοτσιπάκια του, τα περί συνωμοσιολογίας παγκόσμιας δικτατορίας και παραδείγματα περιφρόνησης των κακών συνεπειών του ιού από Μονές και Εκκλησίες της Σερβίας και της Αγίας Ρωσίας με πλήρη κάλυψη της K.G.B, καθώς και λεπτομερή περιγραφή της νοσηλείας του παπά Θανάση στο Βέλγιο, ο Σεβασμιώτατος αγωνιά να μας πείσει και να μας νουθετήσει ότι το μέγιστο αγαθό είναι η διατήρηση της σωματικής μας υγείας και η μόνη μας ελπίδα είναι η σύγχρονη επιστήμη και η γνώμη των ειδικών, που εξασφαλίζεται με τα μέτρα της πολιτείας, για το καλό όλων ημών των ασθενούντων πιστών, των αγαπόντων αλλήλους δια της υπακοής προς την πολιτεία, όπως το είπαν κάποιοι ανώτεροι.
Δόξα σοι πάτερ Άγιε για την  πολιτικά ορθή επεξήγηση των περί πολιτείας ορθολογικών απόψεων του ενδόξου ημών Καίσαρος. Σύμφωνα με τις στατιστικές εμείς οι Έλληνες έχουμε 84 έτη προσδόκιμου ζωής, γιατί να μην τα ζήσουμε ασφαλείς πεθαίνοντας υγιείς υπό την καθοδήγηση των ειδικών; Έτσι και αλλιώς κάθε άλλη άποψη περί ζωής είναι εργαστηριακά και επιστημονικά ατεκμηρίωτη. Ας ζήσουμε λοιπόν όσο πιο πολύ μπορούμε, αύριο γαρ αποθήσκομεν, ας γίνει ο φόβος του θανάτου οδηγός της ανέλπιδος επιβίωσης μας.

Ο εν παρρησία λαλών ελεεινός δούλος
Ηλίας Σταμπολιάδης 
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός

τ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
loading...