Κορονοϊός-Φλόριντα: Η αστυνομία διέλυσε πάρτι με παρουσία χιλιάδων ανθρώπων – BINTEO

Οι Αρχές της Φλόριντα έδωσαν στη δημοσιότητα υλικό όπου απεικονίζονται χιλιάδες άτομα να συγκεντρώνονται σε πάρτι στο Σπρινγκ Χιλ, στις 16 Μαΐου παρά τις εντολές κατά των κοινωνικών συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων λόγω του κορονοϊού.

Το γραφείο του Σερίφη στην Κομητεία Βολούσια δημοσίευσε το υλικό αφού κάποιοι παριστάμενοι κατηγόρησαν τις Αρχές ότι στοχοποιούν τους μαύρους κατοίκους προχωρώντας σε συλλήψεις. Το γραφείο του Σερίφη είπε ότι οι αξιωματικοί παρενέβησαν αφού είδαν κάποιον να βγάζει καραμπίνα από το παράθυρο του συνοδηγού σε διερχόμενο όχημα και δύο άνδρες να συναλλάσσονται ένα όπλο. Αφού συνέλαβαν τους άνδρες, επιτιθέμενοι με τίζερ κατά του ενός που φέρεται να αντιστάθηκε της σύλληψης, οι αξιωματικοί δέχθηκαν επίθεση. Κάποιος τους πέταξε ένα ποτήρι με αλκοόλ, άλλοι τους χτύπησαν με σκαμπό και βάζα, ενώ άλλος τους έριξε μπουνιά και διέφυγε από το σημείο. Συνολικά συνελήφθησαν εφτά άτομα.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: “Η συμπεριφορά που επεδείχθη αυτό το βράδυ ήταν επικίνδυνη, παράλογη, απαράδεκτη και ντροπιαστική για την κοινότητά μας. Τίποτα από αυτά θα αποτρέψει την επιβολή του νόμου όπου είναι απαιτούμενη”.

Στο υλικό που δημοσιεύτηκε απεικονίζονται οι παριστάμενοι να συγχρωτίζονται χωρίς να φοράνε μάσκα ή να διατηρούν την κοινωνική απόσταση που απαιτείται. Η Φλόριντα είναι στην πρώτη φάση για την επαναφορά στην κανονικότητα και έχει ζητήσει από τους κατοίκους να αποφεύγουν συναθροίσεις με περισσότερα από 10 άτομα”.

loading...