Ο πιο Ύπουλος Στόχος που πετυχαίνει η Πανδημία τη στιγμή που όλοι ασχολούνται με τους εμβολιασμούς (BINTEO)

Η πανδημία έφερε αλλαγές στη ζωή μας. Το περασμένο έτος φαίνεται σα να το ζήσαμε αιώνες πριν.
Ακόμη και τότε βέβαια, τα μετρητά δεν ήταν πλέον ο βασιλιάς των συναλλαγών. Η πλαστική κάρτα και οι ψηφιακές συναλλαγές είχαν ανέβει στις προτιμήσεις του κόσμου. Η πανδημία λοιπόν, μπορεί να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των μετρητών.

Από τότε που ο κορωνοϊός ξεκίνησε, υπήρξε μια αδυσώπητη εκστρατεία τρομοκράτησης του κόσμου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Από τα πρώτα πράγματα που στοχοποιήθηκαν στις ΗΠΑ ήταν τα μετρητά που έπρεπε όλοι να φοβούνται να χρησιμοποιούν. Μάλιστα το Κογκρέσο μιλούσε για χρήση ενός ψηφιακού δολαρίου ως μέτρο που θα συνδέεται με τα σχέδια τόνωσης της οικονομίας.

Σύμφωνα με την Boston Herald το Κογκρέσο προσπαθεί να κρύψει τη δημιουργία ενός «Ψηφιακού Δολαρίου» σε ένα νομοσχέδιο πακέτο δράσεων κορωνοϊού που θα συνδέεται με την εθνική ηλεκτρονική ταυτότητα και το πορτοφόλι.

Η πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνει τη μετάβαση στην κοινωνία χωρίς μετρητά.
Στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα που ανέδειξε το OpenTv η καραντίνα άφησε νέες συνήθειες στους Έλληνες που ήρθαν κι όπως φαίνεται θα παραμείνουν.
Το 59% των Ελλήνων κατά την καραντίνα ξεκίνησαν να κάνουν online αγορές, ενώ 41% άρχισαν τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

Αυτές οι νέες συνήθειες λοιπόν αρχίζουν να βάζουν όλο και περισσότερο κόσμο στην αποδοχή της ιδέας μιας αχρήματης κοινωνίας.

Η Ελλάδα μπορεί να είχε κάνει αρκετά βήματα στη χρήση των ψηφιακών συναλλαγών και του πλαστικού χρήματος, αλλά και πάλι λόγω του μεγαλύτερου ποσοστού μεγάλης ηλικίας του πληθυσμού της είχε ακόμα πολύ δρόμο να κάνει.
Τώρα όμως ακόμα και οι ηλικιωμένοι πρέπει να μάθουν, διότι τώρα πια αν δεν μάθουν κινδυνεύουν.

Σποτάκια που εκπαιδεύουν για συναλλαγές χωρίς χρήμα υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού προβάλλονται συνεχώς και οι ηλικιωμένοι πλέον πρέπει να μάθουν τα μυστικά των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Για το καλό τους.

Η COVID-19 λοιπόν ήρθε κι επιτάχυνε αυτή τη διαδικασία. Μια διαδικασία που ήρθε και όχι μόνο θα μείνει, αλλά θα αλλάξει και όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Η αχρήματη πλέον κοινωνία είναι πιο πάνω από δυνατή, αρκεί να μην αποτελέσει τον μόνο τρόπο συναλλαγών -αποκλείοντας αυτούς που δεν επιθυμούν να εξαφανιστεί εντελώς το φυσικό χρήμα- και να δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής του τρόπου που ο καθένας επιθυμεί για τις χρηματικές συναλλαγές του.

loading...