Παγκόσμιο κύμα γέλωτος! Το «Bella Ciao» ακούγεται από μεγάφωνα τζαμιών στην Τουρκία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πασίγνωστο τραγούδι με τις αριστερές-εργατικές καταβολές ακούστηκε σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας.
Ποικίλα σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν χιουμοριστικά, προκάλεσε το απρόοπτο με το άκουσμα του τραγουδιού «Bella Ciao» την ώρα που γινόταν το καθιερωμένο κάλεσμα για την απογευματινή προσευχή των μουσουλμάνων.

Πιο συγκεκριμένα, άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Σμύρνης όταν αντί για το συνηθισμένο κάλεσμα των ιμάμηδων για την απογευματινή προσευχή των 5 άκουσαν τη μελωδία του ιταλικού…«Bella Ciao»!

Για αρκετά δευτερόλεπτα , πολλά τζαμιά της περιοχής μετέδιδαν το συγκεκριμένο τραγούδι που έγινε διάσημο κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου ως «σύμβολο» κατά του αντιφασιστικού αγώνα.

Φυσικά το γέλιο που προκάλεσε αυτό το περίεργο “μιξ” ήχου και εικόνας είχε ως αποτέλεσμα την ανεπίσημη αντίδραση της κυβέρνησης της Άγκυρας , ως επί το πλείστον μέσα από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Στην πλειοψηφία τους έκαναν λόγο για «σαμποτάζ» από χάκερ, παρά για κάποιο τραγελαφικό λάθος στη συχνότητα του κεντρικού συστήματος προκλήσεων των προσευχών.

Άρχισε έρευνα από τις τουρκικές αρχές οι οποίες «βλέπουν» σαμποτάζ
Οι τουρκικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνα αφού άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντάρτικο τραγούδι «Bella Ciao».

Η τοπική διεύθυνση της Ντιγιανέτ, της τουρκικής Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον λογαριασμό της στο Twitter και ανακοίνωσε πως άρχισε εσωτερική έρευνα ενώ κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν επίσης αυτή την πειρατεία, χαρακτηρίζοντάς την «σκάνδαλο» και «ποταπή επίθεση εναντίον των τζαμιών».

loading...