Ο Φαχάντ, η γυναίκα του και τα 8 τους παιδιά στην Κυψέλη…

Οικογένεια προσφύγων στην Αθήνα, περνά το Ραμαζάνι με τον φόβο πως θα μείνει άστεγη

Ο Φαχάντ και η οικογένεια του που έφυγαν από τη Συρία και ήρθαν στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή μπήκαν στο Ραμαζάνι υπό τη σκιά του νέου ιού και έχουν το φόβο πως θα μείνουν χωρίς σπίτι.

Ο Σύριος Φαχάντ περιέγραψε στον ανταποκριτή του πώς μετά από την διαδικασία υποβολής ασύλου μαζί με τη σύζυγό του και τα οκτώ τους παιδιά εγκαταστάθηκε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της κυψέλης, από το οποίο όμως πρέπει να φύγει μέσα σε ένα μήνα.

Ο Φαχάντ ο οποίος αν και αντιμετωπίζει από τη μία την απειλή του νέου ιού και από την άλλη το φόβο να μείνει χωρίς σπίτι δεν παραμελεί την νηστεία και δηλώνει πως “Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουμε μαζί με την οικογένειά μου στο δρόμο”.

Ο Φαχάντ περιέγραψε πως έχει πολύ λίγες πιθανότητες να βρει δουλειά στην Ελλάδα και είπε : “Ακόμη και αν βρω δουλειά είναι πολύ δύσκολο να καλύψω το νοίκι για ένα σπίτι που θα μπορούν να μένουν 10 άτομα. Εμείς άλλωστε δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα. Μόλις πάρουμε άσυλο θα πάμε δίπλα στους συγγενείς μας στη Γερμανία”.

“Το μόνο που θέλουμε είναι μία καλύτερη και ασφαλής ζωή”

Ο Φαχαντ και η οικογένειά του μετά από ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι στο Αιγαίο βρέθηκαν πρώτα σε στρατόπεδο στο νησί Χίος της Ελλάδας, αργότερα στη Ριτσώνα και όπως λέει η ζωή μας περνά στους δρόμους της μετανάστευσης το μόνο που θέλουμε είναι μία καλύτερη και ασφαλή ζωή”.

……..
……..

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/yunanistanda-siginmaci-aile-ramazani-evsiz-kalma-korkusuyla-geciriyor/1834619

9/5/2020

Σχ. : Ο Φαχάντ και η οικογένειά του γιατί δεν έκατσαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους τη Συρία ;
Αν δεν πάρει τελικά άσυλο ή για κάποιον λόγο δεν φύγει από Ελλάδα, άραγε ποιοι θα καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική δαπάνη για τον Φαχάντ, την γυναίκα του και τα 8 τους παιδιά ;…

loading...