Ο Σαλβίνι κατακεραυνώνει το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για χορήγηση αμνηστίας σε 600.000 παράνομους μετανάστες

Πυρά και από τον Δήμαρχο της Λαμπεντούσα
Ογερουσιαστής Matteo Salvini, αρχηγός της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία, έχει καταδικάσει τα σχέδια της ιταλικής αριστερής κυβέρνησης για τη χορήγηση αμνηστίας σε περίπου 600.000 παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale που εδρεύει στο Μιλάνο, το σχέδιο – που υπέβαλε η ιταλική υπουργός Γεωργίας Τερέζα Μπελάνοβα – θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να εκδώσει εξαμηνιαία, ανανεώσιμη άδεια παραμονής και εργασίας στους 600.000 παράνομους μετανάστες.

Απαντώντας στο σχέδιο, ο Σαλβίνι έγραψε στο Twitter: «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αμνηστία για τους παράνομους μετανάστες σε μια εποχή που ο αριθμός των αφίξεων έχει αυξηθεί κατά 350%. 136 άτομα κατέβηκαν στη Λαμπεντούσα μόνο σήμερα το απόγευμα. Η Ιταλία στρατόπεδο μεταναστών; Οχι ευχαριστώ.”

Εκτός από τους 181 μετανάστες στους οποίους επιτράπηκε να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο «Raffaele Rubattino» τη Δευτέρα στο Παλέρμο, 200 ακόμη μετανάστες έφτασαν στο νησί της Λαμπεντούσα αυτήν την εβδομάδα. Σύμφωνα με μια έκθεση της La Repubblica, η νεότερη ομάδα 200 μεταναστών εντάσσεται σε μια άλλη ομάδα 100 περίπου μεταναστών που ζουν στην προβλήτα Favaloro τις τελευταίες δύο ημέρες. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την ακτή της Λαμπεντούσα, άλλοι 118 μετανάστες βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούσα Salvatore Martello κάλεσε τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της Ιταλίας, καθώς και τον Πρόεδρο της Περιφέρειας, να λάβουν άμεσα μέτρα για να διορθώσουν την κατάσταση.

“Οι εκφορτώσεις συνεχίζονται, και σε αυτήν την περίπτωση, επιπλέον, υπάρχει μια επικίνδυνη απόρριψη ευθύνης: στην πραγματικότητα, κανένα στρατιωτικό μέσο μέχρι στιγμής δεν είναι πρόθυμο να συνοδεύσει τους μετανάστες. Το hotspot είναι ήδη γεμάτο και δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες για την απαραίτητη ιατρική καραντίνα. Ως δήμαρχος δεν έχω δύναμη άμεσης παρέμβασης. Τι πρέπει να κάνουμε?” είπε.

loading...