Γ.Τράγκας: «Μας πάνε σε 5ο μνημόνιο λόγω μιας ασθένειας χαμηλής θνησιμότητας – Το 95% των θανάτων είναι από άλλα αίτια»

Μια νέα επίθεση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, με αφορμή τα μέτρα που πήρε για στήριξη του Πολιτισμού και στρέφεται κατά του Σωτήρη Τσιόδρα και διερωτάται γιατί εισηγήθηκε μέτρα 4ου επιπέδου χωρίς να έχει τα απαραίτητα στοιχεία και να έχει κάνει τα απαραίτητα τεστ αποτελειώνοντας έτσι την ήδη αδύναμη ελληνική οικονομία.

Του προκαλεί εντύπωση γιατί παγκοσμίως έγινε τέτοιος θόρυβος με τον κορωνοϊό ενώ από άλλες αιτίες πεθαίνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι.

«Μέχρι χθες, θεωρητικά έχασαν τη ζωή τους 266.000 άνθρωποι. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1/3 του αριθμού των θυμάτων ετησίως της συνήθους γρίπης. Εκτός αυτού, υπολογίζεται ότι το 90 με 95% των θανάτων που καταγράφηκαν ως covid-19 είναι από άλλα αίτια. Προέρχονται από χρόνιες παθήσεις, νεοπλασίες και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το εκπληκτικό είναι, ότι εσπάρει διεθνώς ένας άνευ προηγουμένου τρόμος, για ασθένεια με πολύ χαμηλή θνητότητα.

Την ίδια ώρα, έχουμε σε παγκόσμια κλίμακα 10 εκατομμύρια θανάτους από καρκίνο και 17,5 εκατομμύρια από καρδιαγγειακές παθήσεις. Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, παρουσιάστηκαν 67.000 νέα κρούσματα καρκίνου. Και έχουμε 32.000 θανάτους ετησίως».

Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γ.Τράγκας:

«Έρχεται καλοκαίρι και καταχνιά. Θα ακολουθήσουν τα «σταφύλια της οργής». Ο πρωθυπουργός θα θερίσει τους καρπούς της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής που φέρνουν τα παράλογα, υπερβολικά και φαιδρά μέτρα, που πήρε για να αναχαιτίσει τον covid-19. Εκτιμώ ότι, απαιτείται δευτεροβάθμια επιτροπή ψυχιάτρων, για να αναλυθούν τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Δεν έχω ακόμα βρει, πώς θα γυρίζεται ερωτική σκηνή, πώς θα υπάρχει ένα ερωτικό κρεσέντο σε ένα τηλεοπτικό σήριαλ, όταν πρέπει οι πρωταγωνιστές να τηρούν αποστάσεις και προς θεού, να μην φιλιούνται δυνατά στο στόμα.

Ο κος Τσιόδρας και ο κος Σύψας απαγορεύουν τα γλωσσόφιλα, τις αγκαλιές, τα ημίγυμνα και την επαφή της σάρκας του μελαμψού πρωταγωνιστή με τη ιδρωμένη επιδερμίδα της πρωταγωνίστριας.
Όσοι θέλετε να πάτε θερινό, σε θεατρική παράσταση πρέπει να έχετε μαζί σας αντισηπτικό. Ενδεχομένως στην είσοδο να σας πάρουν θερμοκρασία. Και αν θυμώσει ο Χαρδαλιάς ή πέσει κάποιο κρούσμα στην περιοχή, θα ανοίξετε διάπλατα το στόμα σας, για να πάρουν επίχρισμα και ίσως τη φλούδα από το βερίκοκο ή το κουκούτσι από το καρπούζι, που έχει μείνει στην πάνω μασέλα.

Όλοι οι θεατράρχες και οι ιδιοκτήτες των σινεμά θα πρέπει να βγάλουν τα έξοδά τους, υποδεχόμενοι μόνο το 40% της πελατείας που είχαν πέρσι. Ο κος Τσιόδρας, ειδικός λοιμωξιολόγος – οικονομολόγος αποφάσισε να κλείσει όλους τους χώρους τέχνης, κινηματογράφου και θεάτρου, φεστιβάλ και μουσικών εκδηλώσεων, επιτρέποντας ή αποφασίζοντας και διατάσσοντας να έχουν πληρότητα θέσεων μόνο 40%.

Όπως καταλαβαίνετε, η νοσηρή πολιτική σκέψη του πρωθυπουργού, αποτελειώνει κάθε είδος και μορφή τέχνης και ισοπεδώνει οικονομικά όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες. Αυτά τα οποία, είπε χθες η κα Μενδώνη, κινούνται στο χώρο της φαιδρότητας.

Ο ένας μετά τον άλλον, διάσημοι καθηγητές αμφισβητούν τα μέτρα του κου Τσιόδρα και υποστηρίζουν, ότι χωρίς στοιχεία, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό τεστ, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό να πάρει περιοριστικά μέτρα 4ου επιπέδου, λες και έπεσαν στην Ελλάδα όλες μαζί οι θανατηφόρες πανδημίες των τελευταίων δέκα αιώνων. Πανώλη, χολέρα, Έμπολα, ισπανική γρίπη, Aids και όλοι οι κορωνοϊοί.
Ήδη, διεξάγεται ευρεία συζήτηση σε πολλές χώρες, για το αν τα θύματα από τον κορωνοϊό, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, προέρχονται ή οφείλονται σε άλλες ασθένειες.

Μέχρι χθες, θεωρητικά έχασαν τη ζωή τους 266.000 άνθρωποι. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1/3 του αριθμού των θυμάτων ετησίως της συνήθους γρίπης. Εκτός αυτού, υπολογίζεται ότι το 90 με 95% των θανάτων που καταγράφηκαν ως covid-19 είναι από άλλα αίτια. Προέρχονται από χρόνιες παθήσεις, νεοπλασίες και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Το εκπληκτικό είναι, ότι εσπάρει διεθνώς ένας άνευ προηγουμένου τρόμος, για ασθένεια με πολύ χαμηλή θνητότητα.

Την ίδια ώρα, έχουμε σε παγκόσμια κλίμακα 10 εκατομμύρια θανάτους από καρκίνο και 17,5 εκατομμύρια από καρδιαγγειακές παθήσεις. Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, παρουσιάστηκαν 67.000 νέα κρούσματα καρκίνου. Και έχουμε 32.000 θανάτους ετησίως.

Στη χώρα μας, οι νεοπλασίες αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου με ποσοστό 27% και 38% στις ηλικίες κάτω των 65 ετών. Προηγούνται σε θανάτους των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Για να σκεφτείτε πόσο υποκριτικά μιλάνε για τον covid-19 και την πρόληψή του οι κυβερνώντες, το 1/3 αυτών των καρκίνων θα μπορούσε να προληφθεί με την ενημέρωση του κοινού, με καμπάνιες για κανόνες υγιεινής, διαβίωσης, διατροφής, αποφυγής καπνίσματος και αλκοόλ, παχυσαρκίας και προτροπής προς σωματική άσκηση.

Αν το κράτος έδινε ελάχιστα χρήματα για ενημέρωση του κοινού, θα γλιτώναμε 12.000 θανάτους από νεοπλασίες και πολύ περισσότερους, εάν είχαμε έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ανάλογο αριθμό ανθρώπων, ίσως και μεγαλύτερο, θα γλιτώναμε αν δίναμε χρήματα για ενημέρωση, όπως αυτή που γίνεται σήμερα για τον covid-19 και βλέπουμε μία χειρουργική μάσκα, όλη την ημέρα στην TV.
Για τέτοιου είδους καμπάνιες, ο κος Μητσοτάκης αλλά και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ.Αντίθετα, προκειμένου να επιτύχει την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, έδωσε 20 εκατομμύρια στα κανάλια για τον Covid-19.

Ο κος Τσιόδρας, είτε δακρυσμένος, είτε όχι, κάθε τόσο επαναλαμβάνει ότι με βάση τις προβολές των επιδημιολόγων, θα χάναμε 2650 άτομα. Προκειμένου να μην τα απολέσουμε, κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Μπαλαούρο. Καραντίνα!!!

Για τις 70 με 80 χιλιάδες που χάνουμε κάθε χρόνο από καρκίνο ή καρδιοπάθειες, γιατί το δημόσιο δεν πληρώνει ενημερωτικές καμπάνιες;
Ο κος Μητσοτάκης για αυτούς δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία; Δεν θέλει να τους σώσει;
Αν είναι τόσο ανθρωπιστές, αυτός, ο Τσιόδρας, ο Κικίλιας και το περίφημο alter ego του Μητσοτάκη, ο Χαρδαλιάς γιατί έκαναν εγκαίρως προσλήψεις στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά όπως μαθαίνω, εξακολουθεί να έχει μη επαρκή αριθμό γιατρών, νοσηλευτών και πολλά προβλήματα.

Πολύ επιλεκτικός ανθρωπιστής είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Αν τον παρακολουθήσει προσεκτικά κανείς, την ώρα που βγάζει διαγγέλματα, αν δει τις συσπάσεις του προσώπου του και την κίνηση των οφθαλμών του, αντιλαμβάνεται ότι κάτι πολύπλοκο συμβαίνει στο κέντρο συναισθημάτων του.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι μιλάει πολύ για ανθρωπιά αλλά φροντίζει πρώτα τους φίλους του, τους εργολάβους και το οργανωμένο κεφάλαιο και μετά τα νοσοκομεία.

Έρχεται καλοκαίρι και καταχνιά. Και μετά, η παρούσα κυβέρνηση θα θερίσει τα «σταφύλια της οργής», ενός λαού που ακούει Τσιόδρα και Χαρδαλιά και βγάζει… εξανθήματα.
Χιλιάδες εστιάτορες, ιδιοκτήτες ταβερνών και καφέ.
Χιλιάδες μικρομεσαίοι, είναι έτοιμοι να εκραγούν, αντιλαμβανόμενοι, ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πρόχειρα, παράλογα, αρκετά φαιδρά και βλακώδη. Και σε τελική ανάλυση ανεφάρμοστα.

Μία κυρία, που έμαθε ότι άνοιξαν τα γήπεδα του τένις και πήγε χθες να ξεσκουριάσει μετά από δύο μήνες καραντίνα και παραπανίσια κιλά από την υγιεινή ζωή που προσέφερε ο Τσιόδρας, μου έλεγε τα εξής εκπληκτικά.
Προσερχόμενη στο γήπεδο, άκουσε ότι: ο μέγιστος αριθμός αθλούμενων είναι δύο άτομα ανά γήπεδο. Κατά την είσοδο όλοι οι εισερχόμενοι συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο, για το πρόσφατο ιστορικό τους, ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση οποιουδήποτε τυχόν κρούσματος.
Στην είσοδο, προτείνεται να γίνεται θερμομέτρηση εξ αποστάσεως των εισερχομένων και σε όσους έχουν θερμοκρασία μεγαλύτερη των 37 βαθμών κελσίου, σε 3 διαδοχικές μετρήσεις, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.
Αν βήξουν, αν έχουν συμπτώματα πυρετού, αν πιστέψουν οι παρόντες ότι έχουν μία κόπωση, τότε ενημερώνεται αμέσως η γραμματεία του σωματείου. Συνιστάται στους αθλούμενους, η αποφυγή της χρήσεως τουαλετών.
Το ερώτημα βέβαια είναι: τι θα κάνεις αν σε πιάσει κόψιμο ή πάει να σπάσει η φούσκα σου;
Σε κάθε γήπεδο τένις θα υπάρχουν αντισηπτικά χεριών σε υγρή μορφή ή τζελ. Κάθε δέκα λεπτά από μικροφωνικό σύστημα θα ακούς: έπλυνες τα χέρια σου; Μην πλησιάζεις τον αντίπαλο. Μην πιάνεις το μπαλάκι του. Όλα τα μπαλάκια μαρκάρονται με το όνομά σου, ώστε να μην γίνει λάθος και πιάσεις του αλλουνού. Μην το σηκώνεις από κάτω. Όλα τα μέλη του Σωματείου, πέραν των αθλουμένων φοράνε μάσκες. Απαγορεύονται οι χειραψίες. Όσο διαρκεί η άθληση, δεν αλλάζεις πλευρά γηπέδου. Έπεσες στην γκαντέμικη, αυτή θα κρατήσεις. Τα παγκάκια είναι ξεχωριστά και απαγορεύεται να κάτσει άλλος, πριν απολυμάνουμε το μέρος που κάθισε ο πισινός του προηγούμενου.
Άμα παίξει κανείς τένις, εμένα να μου… γράψετε. Καλύτερα να «μείνετε στο σπίτι» και να βλέπετε κασέτες από παλιούς αγώνες.

Όσοι πιστέψατε ότι θα γίνετε Τσισιπάς, την πατήσατε, προέκυψε Χαρδαλιάς. Και μην τολμήσει, η σύζυγος του πρωθυπουργού η κα Μαρέβα να πατήσει το πόδι της σε αγώνα τένις, γιατί θα ακούσει, περισσότερα από όσα άκουσε ο άνδρας της, που κατέβηκε χωρίς μάσκα στο δρόμο για να χαιρετίσει την Πρωτοψάλτη.
Ξέρω ότι ενοχλώ. Ξέρω ότι θίγω συμφέροντα. Προσπαθώ όμως καθημερινά, να σας ενημερώνω, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, όσο και το Μαξίμου, θέλουν να με φιμώσουν.

Τέτοιες τοξικές καταστάσεις, φασιστικού χαρακτήρα, έχω ζήσει στην μακρόχρονη σταδιοδρομία μου. Φυσικά έχω αποκτήσει αντισώματα. Πολύ ισχυρότερα από εκείνα που χρειάζεται ένας οργανισμός για τον covid-19. Μετά από δεκάδες συνεντεύξεις με καθηγητές της ιατρικής, της φαρμακολογίας και της επιδημιολογίας, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό που συνέβη στην Ελλάδα, δεν ήταν απλά υπερβολικό αλλά και … δόλιο. Οι κυβερνώντες βολεύονται από την απορρύθμιση της αγοράς, από το δόγμα του σοκ που επικρατεί, από την ανάγκη εκατομμυρίων Ελλήνων να πιαστούν από κάπου, για να επιβιώσουν.
Είναι ακριβώς, η ατμόσφαιρα που επικράτησε μετά τον τυφώνα κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη. Η νοσηρή πολιτική σκέψη του κου Μητσοτάκη, αποδέχθηκε το lockdown και τα πλέον ακραία μέτρα 4ου επιπέδου, γιατί βολεύουν τα σχέδιά του. Θα πήγαινε πιθανότατα σε ένα 5ο μνημόνιο. Τώρα, έχει τη δικαιολογία να πάει πιο εύκολα. Μέχρι σήμερα δεν βρήκε επενδύσεις και δεν κατόρθωσε κάποια εμφανή βελτίωση των δεικτών της οικονομίας. Πορεύτηκε, από πέρσι τον Ιούλιο, με πολιτικά τρικ, συνεχείς δημοσκοπήσεις για το προβάδισμά του και με καθημερινή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, κυρίως από τον ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα ελεγχόμενα κανάλια.

Τώρα, επιδιώκει να μας πάει σε νέο μνημόνιο μέσω εκλογών. Θα πει στον κόσμο, «εγώ που σας έσωσα ή ο Τσίπρας;». Οι πρόωρες εκλογές έχουν ένα ρίσκο. Το βαθμό καταστροφής που θα υποστεί κάθε πολίτης.
Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι θα διαχειριστεί το χρόνο μέχρι να πάμε ή να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές, με υγειονομικούς πολιτικούς κανόνες. Δηλαδή, όχι διαδηλώσεις, όχι συναθροίσεις, όχι συνδικαλιστικές και πολιτικές πορείες, όχι αντιδράσεις, απέναντι στη φτώχεια, το μοίρασμα των ψιχίων και τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων.

Πιστεύει ο νοσηρός πρωθυπουργός, ότι λέγοντας: «μείνε ασφαλής από τον covd-19», θα προκαλέσει αμνησία στους πολίτες, για όσα συμβαίνουν στη ζωή τους και στην εργασία τους. Ο νοσηρός (υ)ιός Μητσοτάκη, εκτιμά ότι χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον Τσιόδρα και τον κορωνοϊό, θα προκαλέσει λοβοτομή στον Έλληνα πολίτη. Πιστεύει ότι θα πάψει να σκέφτεται και θα τον αγαπήσει παράφορα, επειδή τον έκλεισε σπίτι, επειδή του έβαλε μάσκα, τον έμαθε να πλένει τα χέρια του, τον έκανε ζώο στη φάρμα και … αναπνέει ακόμη!Κάποτε μπορεί να μιλήσει ο Τσιόδρας και να πει ότι δεν επέβαλε αυτός το lockdown, αλλά το εισηγήθηκε ως σενάριο. Επίσης, η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, που είναι μονίμως μπροστά από τον κρυπτόμενο Κικίλια, προκειμένου να ΜΗΝ κατηγορηθεί για το ολοκαύτωμα της οικονομίας, κάποια στιγμή μπορεί να πει ή να το φωνάξει ότι δεν ήταν αυτή που επέβαλλε τη δίμηνη καραντίνα αλλά ήταν πολιτική απόφαση του κου Μητσοτάκη. Δηλαδή- όπως μαθαίνω – από τα βάθη της επιτροπής, αυτοί μπορεί να έριξαν στο τραπέζι 2,3, και 4άρων επιπέδων μέτρα και ο Μητσοτάκης επέλεξε, αυτό που τον πάει εύκολα στο μνημόνιο και τον διατηρεί ως τροπαιοφόρο στην εξουσία.

Πρέπει να ξέρετε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να παραμείνετε σε έλεγχο και περιορισμό και όχι προστατευμένοι από τον covid-19, παρουσιάζονται ως σοβαρές σκέψεις λοιμωξιολόγων αλλά διαβαίνουν το κατώφλι της φαιδρότητας, γιατί είναι ανεφάρμοστες.

Προσέξτε τι ανακοίνωσε η κα Μενδώνη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, για το αν μπορούν να λειτουργήσουν τα θέατρα, οι μουσικές παραστάσεις και γενικά οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Για τα θερινά σινεμά και τα θέατρα το όριο πληρότητας – όπως σας είπα – θα είναι 40%. Φυσικά μεταξύ των θεατών θα υπάρχουν οι δέουσες αποστάσεις. Για τις πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, ό,τι και να λέει το σενάριο, είτε είναι ερωτικό, είτε αστυνομικό, είτε κοινωνικό, πρέπει να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Τα είδη ατομικής προστασίας που συστήνεται να χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στο πλατό, είναι προστατευτική μη ιατρική μάσκα, αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για τα χέρια και προστατευτική προσωπίδα στις πρόβες. Ειδικοί κανόνες ισχύουν για το μακιγιάζ, το κομμωτήριο, το βεστιάριο και γενικά τον εξοπλισμό τους. Άμα γυριστεί ταινία, εμένα να μου γράψετε….
Όσο αναφορά τα ζωντανά θεάματα. Τα άτομα που δεν φοράνε μάσκα, μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή τηρώντας αποστάσεις 1,5 με 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Έτσι και πλησιάσει κατά λάθος χορεύτρια το Μάρκο Σεφερλή στο Δελφινάριο, θα πέφτει απόχη τύπου Γιουχάν και θα εξαφανίζεται από τη σκηνή. Το θέατρο θα είναι μονίμως άδειο. Θα έχει πληρότητα 40%. Ένας θα κάθεται στην πρώτη σειρά, ένας στην 4η και ένας στην 15η. Απαγορεύεται η μαζική προσέλευση στο κυλικείο. Αν διψάς, λύσσαξε. Αν θέλεις να ουρήσεις, δεν ξέρουμε αν θα βρεις τουαλέτες. Θα υπάρχει και μία ταμπέλα, κάπου στο θέατρο που θα λέει: « δεν σου φτάνει ρε μαλάκα που βλέπεις ΕΡΤ και ΣΚΑΙ, θες και θέατρο;».

Η νοσηρότητα και ψυχοπάθεια των μέτρων, επεκτείνεται γενικά σε κάθε κατηγορία επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Δεν αποκλείεται, όπως είχαμε παλιά το κρυφό σχολειό, να έχουμε τώρα την … κρυφή ταβέρνα, το κρυφό μπαρ – που δεν θα το ξέρει ο Χαρδαλιάς. Υπάρχει πιθανότητα, όπως μοιράζεται η κόκα ή άλλα ναρκωτικά, να σε πλησιάζει ένας νεαρός στο δρόμο και να σου λέει συνωμοτικά: «έλα για φρέσκο καλαμαράκι, μαριδάκι και κακαβιά, Καραϊσκάκη και Μιαούλη γωνία». Δεν αποκλείεται να ακούσεις: «έλα σε εμάς, δεχόμαστε 5 και 6 άτομα στο ίδιο τραπέζι». Η παράνοια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα φανεί από τα ανύπαρκτα οικονομικά αποτελέσματα. Όλα αυτά βέβαια, θα καταρρεύσουν στην πράξη.

Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ, πόσα κρυφά σχολειά θα ανοίξουν στη Μύκονο και στα υπόλοιπα κοσμοπολίτικα νησιά. Θέλω να δω τα ηλιοκαμένα κορμιά στο Nammos. Ανάμεσα στις ξαπλώστρες θα υπάρχει πλεξιγκλας. Και μην τολμήσει κανείς να αγγίξει τα οπίσθια της διπλανής κορμάρας, γιατί 1ον θα χτυπήσει στο πλεξιγκλάς και 2ον θα υπάρχει «μάτι» του Χαρδαλιά που θα του βάλει πρόστιμο τα διπλά από όσα πληρώνει για την ξαπλώστρα. Φέτος, θα υπάρξουν κρυφά μπαρ στη Μύκονο, γιατί είναι αδύνατο να υπάρξει ποτό και dancing με κορμιά ενωμένα πάνω στην πίστα. Παντού σε όλα τα μπαρ και τις πλαζ θα μπει η φωτογραφία του Χαρδαλιά με μαγιό πολιτικής προστασίας. Αυτό το παιδί μου θυμίζει κάπου τον Πάνο Καμμένο που φόραγε όλο στρατιωτικά μπουφάν. Υπάρχει πιθανότητα, αν ανοίξει η σύζυγός του το μεγάλο γυμναστήριο στο Βύρωνα, να τον δούμε σε φωτογραφία μαζί της, να διαφημίζει προγράμματα γυμναστικής σε πλαζ που συχνάζουν παλικάρια με κοιλιακούς – φέτες και δίμετρες καλλονές.

Απαγορεύεται επίσης, να αλείψεις τη γκόμενα ή το γκόμενο με αντιηλιακό. Σύμφωνα με τον κο Τσιόδρα, δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι το αντιηλιακό αναχαιτίζει τον covid-19. Απαγορεύεται επίσης, να πίνετε σαγκρία, mochito και όλα τα δροσερά κοκτέιλ γιατί μπορεί ο μπάρμαν που πλένει συνεχώς τα χέρια του, να σας ρίξει αντισηπτικό αντί για βότκα. Όπως και να χει, μαζί με τον τουρισμό, βουλιάζει και η ακτοπλοΐα. Οι λοιμωξιολόγοι επιβάλλουν, ένα άτομο ανά καμπίνα. Δηλαδή, 50% η πληρότητα στα πλοία. Από τα 85 βασικά πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά, είναι δεμένα τα 50. Οι διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών, εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εντελώς χαμένη.

Οι αποφάσεις του κου Μητσοτάκη, οδηγούν αναπόφευκτα σε 5ο μνημόνιο, επαχθείς δανεισμούς και άνευ προηγουμένου καταστροφή, εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών. Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται, όπως διαβάζω στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν τεράστια πτώση της ζήτησης αλλά και σημαντική μείωση της καταβολής των λογαριασμών. Είναι εμφανής πλέον η αδυναμία χιλιάδων καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Η μείωση των εισπράξεων κυμάνθηκε από 20 έως 60%, ανάλογα με το είδος του πελατολογίου. Είναι εφιαλτικό, να σκεφτεί κανείς ότι μετά την άρση του lockdown, εκτιμάται ότι δεν θα ανοίξουν 100.000 επιχειρήσεις. Ο νοσηρός πρωθυπουργός κατάφερε να οδηγήσει το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα υπόλοιπα που λέγονται από την κυβέρνησή του και κυρίως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προκαλούν απογοήτευση. Γιατί όσα λέει, είναι εμφανή ψέματα και φρούδες ελπίδες για το μέλλον. Ο κος Πέτσας υποστήριξε χθες, ότι η κυβέρνηση αποβλέπει στη στήριξη εργαζομένων και ανέργων, ώστε να βγουν όρθιοι από την κρίση. Επίσης, μίλησε για ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας και προκάλεσε μειδιάματα, μιλώντας άναρθρα «για έπαθλα που κερδίσαμε με κόπους και θυσίες» και για τα 800 ευρώ που δόθηκαν σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Φυσικά, κουβέντα δεν είπε, για όσα λένε στο εξωτερικό για την εκτόξευση του ελληνικού χρέους, λόγω covid-19. Η μία μετά την άλλη, όλες οι ξένες τράπεζες, μιλάνε για τεράστια πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα. Η βρετανική τράπεζα Barcley’s – φίλες και φίλοι – θεωρεί πιθανό ότι ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ, θα ολοκληρωθεί σε επίπεδα, ίσως και άνω του 200%. Αυτό σημαίνει, ότι ο Μητσοτάκης θα έχει ισχυρότερη δικαιολογία, για να πάει στο επόμενο μνημόνιο. Κατέστρεψε τη χώρα. Είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν.

Αν μπείτε σήμερα στο διαδίκτυο και δείτε τα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας, θα διαπιστώσετε ότι το lockdown του κου Μητσοτάκη έχει παγώσει τα πάντα. Ο νοσηρός πρωθυπουργός, ενίοτε κάνει κάποια βόλτα στην Αθήνα του covid-19, προκειμένου να επιδεικνύει την πρωθυπουργική δραστηριότητα. Ουσιαστικά, η κυβέρνησή του και προσωπικά ο ίδιος ( και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα), είναι ο «νεκροθάφτης» της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο κος Μάικ Πομπέο (όπως σας είχα προειδοποιήσει στις προηγούμενες εκπομπές μου) με επιστολή – φωτιά στον Γερμανό ομόλογό τους τον κο Μάας επετέθη εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον οποίο χαρακτήρισε εντολοδόχο του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος. Παρά το σερί αποτυχιών του – έγραψε ο κος Πομπέο – ο αμερικανικός λαός υπήρξε επί δεκαετίες ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του. Από τον SARS, τον Η1Ν1, τον Έμπολα και τώρα τον ιό της Γιουχάν, ο ΠΟΥ – λέει ο κος Πομπέο – επανειλημμένα απέτυχε στην κεντρική αποστολή του. Αυτό που χρειαζόμαστε έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, είναι αξιόπιστοι θεσμοί και όχι ανίκανες γραφειοκρατίες που υποκύπτουν στο Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, με κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Όπως σας είπα, σε όλες τις προηγούμενες εκπομπές μου, είναι θέμα χρόνου να τεθεί η Κίνα σε οικονομική καραντίνα.

Σήμερα, ο κινέζικος ιός έχει προκαλέσει 33 εκατομμύρια ανέργους στις ΗΠΑ, οι οποίες ευτυχώς μέρα με την ημέρα, επανέρχονται στην κανονικότητα. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός, ότι για μία ακόμη φορά, ο κος Τσιόδρας χθες, υπερασπίστηκε το Πεκίνο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μίλησε για σενάρια συνωμοσίας και υποστήριξε ότι αυτός ο ιός δεν έγινε στο εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν. Έχει πάρει μέρος στα πειράματα και το ξέρει; Έχει στενές σχέσεις με τους Κινέζους; Επιχορηγείται από το ίδρυμα Γκέιτς που στηρίζει το Πεκίνο;

Είναι πολύ περίεργο, αυτό που κάνει κάθε τόσο, ο κος Τσιόδρας, υποστηρίζοντας όλες τις θέσεις που είναι εναντίον εκείνων που εκφράζουν ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Κρίνει ότι ο ΠΟΥ είναι αξιόπιστος; Έχει λόγους να κρίνει ότι ο ΠΟΥ είναι αξιόπιστος; Μήπως πρέπει να τον μαζέψει το Μαξίμου ή ο κος Μητσοτάκης πιστεύει περισσότερο τον κο Τσιόδρα και πολύ λιγότερο την Αμερικανική κυβέρνηση και τους Αμερικανούς επιστήμονες»;

loading...