Για όσους δεν γνωρίζουν! – Άρθρο 284 Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί θα φυλακίζεται έως και 10 χρόνια

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4675/2020, εφόσον δοθεί οδηγία υποχρεωτικού εμβολιασμού από διεθνή ή ελληνικό οργανισμό, οφείλουν όσοι θεωρηθεί απαραίτητο να δεχθούν τον εμβολιασμό. Όσοι αρνηθούν θα φυλακίζονται, σύμφωνα με το άρθρο 284 του νέου ποινικού κώδικα που βγήκε πριν αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Το άρθρο 284 προβλέπει:

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση. Αν η παραβίαση αυτή είχε ως συνέπεια να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

2. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.

Το θέμα είναι ποιος θα εγγυάται για την υγεία μας από τις τυχόν παρενέργειες των εμβολίων και ποιος θα φυλακίζεται αν τυχόν πάθει κάτι κάποιος από ένα όχι καλά δοκιμασμένο εμβόλιο. Ακούμε στην τηλεόραση, ότι για τον COVID 19 και γενικά για ένα ιό, ένα εμβόλιο χρειάζεται τουλάχιστον ένα και πλέον χρόνο δοκιμών. Μετά βγήκαν και μας είπαν ότι σε δύο μήνες μπορεί και να το έχουν έτοιμο. Ποιόν να πιστέψουμε;;;

Ο νέος νόμος λοιπόν προβλέπει (κατά λέξη) ότι:

Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου.

Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4675/2020
ΦΕΚ 54/Α/11-3-2020
Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

loading...