«Βαριές» κουβέντες μεταξύ Β.Μαρινάκη & ΠΑΟΚ στη Super League: Τι είπε ο ένας στον άλλο

Ένταση υπήρξε στη τηλεδιάσκεψη της Super League, ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον ΠΑΟΚ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το παρών στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε λεκτική επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη αλλά και στον Μάκη Γκαγκάτση.

«Τις περισσότερες φορές δεν είναι ο Σαββίδης, Ρώσος είναι, στην Ρωσία είναι. Μόνο μέσω τηλεφώνου και σκάιπ. Όλη την βρώμικη δουλειά την κάνει ο Γκαγκάτσης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης και συνέχισε:

«Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του δεν πρέπει να ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Ο Σαββίδης και ότι έχει κάνει είναι λεκές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του δεν πρέπει να ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό γιατί μόνος πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιακός.

Με ψευδείς ειδήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ότι έχει κάνει ο Σαββιδης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην επιχειρηματικότητα αποτελούν λεκέδες και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το επιχειρείν. Εμείς στον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος του ή κανένας παράγοντας του δεν έχει μπει στο γήπεδο με πιστόλια. Εμείς πληρώσαμε το γήπεδο που χτίσαμε και δεν πήραμε επιχορηγήσεις. Εμείς πληρώσαμε όλους μας τους φόρους στο ελληνικό δημόσιο χωρίς να μας χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ φόρων και προστίμων».

Για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είπε: «Δεν καταδικαστήκαμε με τρεις αποφάσεις. Ούτε έχουμε αγοράσει την Ξάνθη και ελέγχουμε και άλλη ομάδα. Αυτοί είναι οι λεκέδες. Αν δεν τους θεωρείτε λεκέδες συνεχίστε να μπαίνετε με όπλα στα γήπεδα και να αγοράζετε ομάδες».

Για το πρωτάθλημα και τη συνέχειά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: «Μπορούμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις 5-6 Μαΐου χωρίς χρήση εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων και αποδυτηρίων. Εμείς θα συναινέσουμε σε αποφάσεις που θα βοηθήσουν άλλες ομάδες έστω κι ας χάσει χρήματα ο Ολυμπιακός. Λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο».

Η απάντηση του ΠΑΟΚ στον Μαρινάκη

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος του απάντησε, επιστρέφοντάς του, όπως σημειώνουν οι «ασπρόμαυροι».

«Είναι εκνευρισμένος πιθανότατα για την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά ο εκνευρισμός του δεν δικαιολογεί να αναφέρεται και στην επιχειρηματική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη που πρόσφατα απέδειξε ακόμη μια φορά με την επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων σε περίοδο κρίσης. Λεκέδες είναι οι στημένοι αγώνες και τα Πακιστανικά τηλέφωνα», ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

«Προφανώς τα είχε γραμμένα γιατί απ’ έξω δυσκολεύεται…» ήταν το σχόλιο των στελεχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προσθέτοντας πως μόνο έτσι «θα μπορούσε να προλάβει να τα ανεβάσει ταυτόχρονα το μιντιακό του παρακράτος».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε πως «ο ελληνικός λαός πληρώνει ακόμη την Τράπεζα Κρήτης, ο κ. Σαββίδης πλήρωσε εξ ολοκλήρου και στον ΠΑΟΚ και στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα, χρέη που δεν ήταν δικά του».

Μετά τον ΠΑΟΚ κι ο Παναιτωλικός βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Αγραφιώτης είπε στον Φώτη Κωστούλα: «Όσο υπάρχουν ομάδες δορυφόροι στη Λίγκα, δεν θα υπάρχει κεντρική διαχείριση. Εχετε πάρει χαρτάκι από τον Γκαγκάτση».

Η κουβέντα αυτή ειπώθηκε με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κεντρική διαχείριση. Μία κεντρική διαχείριση που θέλει ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Παναθηναϊκός σε κάτι το οποίο συμφώνησε τόσο ο Παναιτωλικός όσο και η ΑΕΛ με τον Αλέξη Κούγια. Μάλιστα ο Φώτης Κωστούλας απάντησε ζητώντας από τον Τάκη Αγραφιώτη να ανακαλέσει προσθέτοντας πως ο Παναιτωλικός δεν έχει ανάγκη να γίνει δορυφόρος καμίας ομάδας.

«Πρέπει να ντρέπεται ο κύριος Αγραφιώτης. Πείτε μου για ποιο λόγο να γίνω δορυφόρος. Πάρτο πίσω. Οποιος δεν είναι με τον Ολυμπιακό είναι εχθρός του;», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Παναιτωλικού και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας του «Συμφωνείτε με τον κύριο Αγραφιώτη».Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρκέστηκε στο «Υπάρχουν σύννεφα και για τον Παναιτωλικό».

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

Όμως οι τόνοι δεν έπεσαν και στην συνέχεια της τηλεδιάσκεψης της Super League. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον… δεύτερο γύρο που είχε να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κεντρική διαχείριση είπε πως «Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που βγήκε από την κεντρική διαχείριση. Ο Ολυμπιακός είναι θετικός στην κεντρική διαχείριση μόνο αν ξεκαθαρίσουν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κεντρική διαχείριση και η Ξάνθη να είναι η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ή ο Βόλος που τον έχουν κάνει έκτρωμα. Ή ομάδες όπως ο Παναιτωλικός για τον οποίο υπάρχουν ερωτηματικά».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε αμέσως λέγοντας ότι «ναι, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και οι δικαστικές υποθέσεις για τα στημένα ματς. Οπως και η υπόθεση Τζήλου για το αν εμπλέκεται κάποια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ αποχώρησε το 2015 επειδή αντιμετωπίστηκε με εμπορικούς όρους του 2007. Ο κύριος Σαββίδης έχει αποδείξει πως όταν πρόκειται για συμφέρον του ποδοσφαίρου και των ασθενέστερων ομάδων, βάζει σε δεύτερο ρόλο τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».

Η αντιπαράθεση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και με αφορμή τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Μάκης Γκαγκάτσης αποκάλεσε τον Ολυμπιακό «αυτόκλητο υπερασπιστή του Αυγενάκη», επισημαίνοντας σ’ ότι αφορά το θέμα της πολυϊδιοκτησίας πως «κανένα δικαστήριο δε μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε από τον κουμπάρο του Αυγενάκη».

loading...