Πρωτάκουστα πράγματα από τον δεσπότη Χίου π. Μάρκο!

Εγκύκλιο Σημείωμα της Μητρόπολης Χίου με ΕΝΤΟΛΗ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ!!!

Αμάρτημα και Ιεροκανονική ακυρότητα η τέλεση Θείας Λειτουργίας, Ακολουθίας Προηγιασμένων, «Τρισάγιο» σε Ηρώον, «Τρισάγιο» πριν τη Νεκρώσιμη Ακολουθία.

Τι σημαίνουν όλα τούτα;

Σημαίνουν 1) Πως η Θεία Κοινωνία κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας καθώς και των Προηγιασμένων, ήταν κατά την γνώμη του δεσπότη Χίου π. Μάρκου όχι Σώμα και Αίμα Χριστού, αλλά απλά ψωμί και κρασί, αφού η επίκληση του Αγίου Πνεύματος από τους Ιερείς για να μεταβάλει τον άρτο και τον οίνο σε Σώμα και Αίμα Χριστού είναι κατά τον Χίου ΑΚΥΡΗ!!!

2) Πως  με το «Τρισάγιο» στο Ηρώον δεν έγινε δεκτή από τον Θεό, η δέηση του Ιερέα για ανάπαυση των ψυχών των ηρωϊκώς αγωνισαμένων και πεσόντων υπέρ του έθνους!

3) Πως με το «Τρισάγιο» πριν την νεκρώσιμη ακολουθία τεθνεώτων, επίσης  απέρριψε ο Θεός την Προσευχή  του Ιερέα για την ανάπαυση των ψυχών των κοιμηθέντων αδελφών μας – συμπολιτών μας!

Ήμαρτον δέσποτα Χίου για τις ερμηνείες που δίδεις τραβώντας την θρησκεία σαν λάστιχο, θέτοντας με τις ερμηνείες σου, ως ανώτερο της Θείας Χάριτος τον εαυτό σου, γενόμενος εν τέλει «Βασιλικώτερος του Βασιλέως», δηλαδή της ελληνικής κυβέρνησης.

Εν κατακλείδι δέσποτα π. Μάρκο, ο Τριαδικός Θεός και δη το Πνεύμα το Άγιο, έρχεται και φεύγει από τους Ιερείς όποτε και όταν εσύ προστάξεις!!!

Ο Θεός να σε φωτίσει και να σε ελεήσει.

Σταμάτης Κουτσοδόντης

Χίος 9 Απριλίου 2020

loading...