Σύγκρουση εν όψει: Ο τουρκικός Στόλος θα προστατεύει τους εισβολείς του Αιγαίου

Η Άγκυρα απειλεί πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή θα αναλάβουν να  διασφαλίσουν την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο!

Αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνιστά απάντηση στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει την διακίνηση όπλων και παράνομων μεταναστών, κάτι που επιχειρείται, όπως έχετε διαβάσει στο el.gr, μέσω παλιών τουρκικών εμπορικών πλοίων.

Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι αναφέρουν πως σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τον έλεγχο των ύποπτων πλοίων, τότε θα προκληθεί η παρέμβαση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ,ώστε να διασφαλισθεί ότι αυτά θα συνεχίσουν την αποστολή τους, δηλαδή είτε την μεταφορά όπλων είτε εισβολέων.

Θυμίζουμε πως, όπως σας ενημερώσαμε, στις 2. Απριλίου, τουρκικό δεξαμενόπλοιο θεωρήθηκε ύποπτο! Το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεννόηση με την Πολεμική Αεροπορία και Ειδικές Δυνάμεις κυνήγησαν το πλοίο, έτοιμο για παν ενδεχόμενο . Η καταδίωξη έλαβε χώρα τόσο σε διεθνή όσο και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Σάμου και της Ικαρίας. Τελικά υποχρεώθηκε να επιστρέψει σε τουρκικό Λιμάνι έχει σημάνει συναγερμό στις  Ελληνικές Αρχές.

Τα «πλοία φαντάσματα» των Τούρκων συνιστούν «φορτηγά» μεταφοράς όπλων στην Λιβύη αλλά και μουσουλμάνων εισβολέων σε Ελλάδα και Ιταλία. Τελευταίο επεισόδιο ήταν εκείνο με το πλοίο που προσάραξε απότομα στο λιμάνι της Τζιάς και ήταν γεμάτο με παράνομους μετανάστες.

Μετά από την αποτυχία των τουρκικών ύποπτων πλοίων να ξεφύγουν από τις Ελληνικές Δυνάμεις του Αιγαίου, η Άγκυρα είχε εκδώσει στις 3 Απριλίου NAVTEX (20051/20),  ισχυριζόμενη πως το τουρκικό πλοίο στο περιστατικό της 2ας Απριλίου δέχθηκε πυρά από την Ελληνική Ακτοφυλακή  και καλούσε όλα τα πλοία να είναι σε επαφή με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και την Ακτοφυλακή.

Χθες Τρίτη, με νέα NAVTEX, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, θέτει σε κίνδυνο ζωές ναυτικών και εμποδίζει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Ως εκ τούτου μας απειλεί πως το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή «είναι  έτοιμοι να προστατεύσουν την ελευθερία της Ναυσιπλοΐας και να αποτρέψουν τις παράνομες δραστηριότητες της Ελληνικής Ακτοφυλακής». Με άλλα λόγια προειδοποιεί με σύγκρουση στο Αιγαίο, αν κυνηγήσουμε εκ νέου τα πλοία της.

Στις 3 Απριλίου  με την NAVTEX 20051/20  οι Τουρκικές Αρχές ανέφεραν:

«Στις 2 Απριλίου  ένα υπό τουρκική σημαία εμπορικό  πλοίο δέχθηκε πυρά από τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το υπό τουρκική σημαία σκάφη που πλέουν στο Αιγάιο   παρακαλούνται να είναι σε επαγρύπνηση για τέτοιου είδους περιστατικά αναφορικά με την ασφάλεια της ζωής και την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας  και υπάρχει ανάγκη να ενημερώνουν άμεσα την τουρκική Ακτοφυλακή και το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Οι τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις και η Ακτοφυλακή  είναι διαρκως συντονισμένες στην συχνότητα 16».

Το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου ακολούθησε η έκδοση και νέας Αναγγελίας από τις τουρκικές Αρχές(Ν/W 0580/20):

« Αιγαίο-Μεσόγειος. Αναγγελία προς όλους τους  ναυτιλόμενους . Η Ελλάδα επανειλημμένα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών  στο Αιγαίο με πρακτικές που είναι αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο. Ως εκ τούτου η NAVTEX 20051/20 εξακολουθεί να είναι σε ισχύ  και έγκυρη. Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή είναι έτοιμες να προστατεύσουν τις ζωές στην Θάλασσα ,να διασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας  και να αποτρέψει κάθε παράνομη δραστηριότητα της ελληνικής Ακτοφυλακής στην θάλασσα. Οι Σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας θα συνεχίσουν να εκδίδουν NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Οι τουρκικές NAVTEX

IZMIR TURK RADIO

NAVTEX N/W NR:20051/20

AEGEAN SEA

NOTICE ALL MARINERS

ON 02 APR 2020, A TURKISH FLAGGED

MERCHANT VESSELS WAS FIRED UPON

BY GREEK COAST GUARD BOATS. TURKISH

FLAGGED VESSELS SAILING IN THE AEGEAN

SEA ARE REQUESTED TO BE VIGILANT AGAINST

SUCH INCIDENT WITH RESPECT TO SAFETY OF

LIFE AND SAFETY OF NAVIGATION AND SHOULD

THERE BE A NEED THEY ARE URGED TO SWIFTLY

INFORM THE TURKISH COAST GUARD AND TURKISH

NAVY.

TURKISH NAVY FORCES AND COAST GUARD COMMAND

LISTEN TO VHF CHANEL 16 CONTINUOUSLY.

TURNHOS N/W : 0580/20

AEGEAN SEA-MEDITERRANEAN SEA NOTICE TO ALL MARINERS. GREECE HAS REPEATEDLY ENDANGERED LIVES OF THE

MARINERS IN THE AEGEAN SEA WITH PRACTICES CONTRARY TO INTERNATIONAL

LAW. THEREFORE NAVTEX NR 20051/20 IS STILL EFFECTIVE AND VALID. TURKISH

NAVY AND COAST GUARD STAND READY TO PROTECT LIFE AT SEA, SAFEGUARD

THE FREEDOM OF NAVIGATION AND PREVENT ANY ILLEGAL ACTIVITY OF GREEK

COAST GUARD AT SEA. IZMIR AND ANTALYA NAVTEX STATIONS WILL CONTINUE TO

PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR THE SAKE OF NAVIGATIONAL SAFETY. CAUTION ADVISED.

Με πληροφορίες από liberal.gr

loading...