Παύλος Σαντορίνης: Διαπλανητικά σκάφη οι ιπτάμενοι δίσκοι. Μεταφέρουν ανθρωποειδή

Το 1967, καθώς οι μαρτυρίες για εμφανίσεις Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων είχαν πολλαπλασιαστεί, πολλοί στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, πίστευαν ότι τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα ήταν απολύτως υπαρκτά και ότι προέρχονταν από εξωγήινους κόσμους.

Μεταξύ αυτών που πίστευαν ακράδαντα στην ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων ήταν και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου, Παύλος Σαντορίνης, ο οποίος ήταν μέλος διεθνούς συνδέσμου με έδρα την Αμερική, με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις εμφανίσεις των ιπτάμενων δίσκων.

Σε επαφή με έναν παρόμοιο σύνδεσμο, δηλαδή μια εταιρία συγκέντρωσης πληροφοριών σχετικών με τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, που είχε έδρα στο Παρίσι, βρισκόταν ο μετεωρολόγος και Διευθυντής της Κλιματολογίας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Στέφανος Παπαγιαννάκης.

Η σύσταση των διεθνών αυτών συνδέσμων για την έρευνα των εμφανίσεων των ιπτάμενων δίσκων, η επίσημη ανάθεση από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. σε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, όπως και η ύπαρξη του ειδικού γραφείου στο αμερικανικό Επιτελείο της Αεροπορίας, που είχε ως έργο του τη συλλογή πληροφοριών για τις εμφανίσεις αυτές, έδιναν μια ουσιαστική υπόσταση στις μαρτυρίες όσων είχαν δει μυστηριώδεις πτητικές μηχανές.

Ο Στέφανος Παπαγιαννάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του:

“Πολλοί από αυτούς που μετέχουν στην έρευνα της Εταιρίας Ιπτάμενων Δίσκων στο Παρίσι, έχουν πεισθεί για την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων.

Όλες οι εμφανίσεις Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων δε θεωρούνται πραγματικές. Σε μερικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να πρόκειται για μετεωρολογικά φαινόμενα ή για την ανώμαλη διάθλαση των ηλιακών ακτίνων στα στρώματα της ατμόσφαιρας. Δεν είναι, όμως, δυνατόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται, να αποδώσουμε όλες τις εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η ορθή αντιμετώπιση είναι η εξέταση κάθε μιας περίπτωσης χωριστά, με όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, που έχουν παρατηρηθεί κατά τις θεάσεις Α.Τ.Ι.Α. είναι αδύνατο να αποδοθούν σε οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο. Τα υψηλού δυναμικού ηλεκτρικά πεδία, που σχηματίζονται κοντά στο έδαφος κατά τη διάρκεια καταιγίδων, δεν επιφέρουν διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επομένως, δεν υφίσταται κανένας γνωστός φυσικός μηχανισμός, που θεωρείται η αιτία των διακοπών της ηλεκτροδότησης. Συμπερασματικά, οι διακοπές αυτές σχετίζονται μόνο με τις εμφανίσεις των ιπτάμενων δίσκων”.

Κατηγορηματικός στις απαντήσεις του, με απόλυτη πεποίθηση για τη βεβαιωμένη ύπαρξη των ιπτάμενων αντικειμένων, παρουσιαζόταν, άλλωστε, και ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου, Παύλος Σαντορίνης, ο οποίος είχε δηλώσει σχετικώς:

“Οι ιπτάμενοι δίσκοι υπάρχουν! Έχουν φωτογραφηθεί και παρατηρηθεί από αξιόπιστους μάρτυρες πάρα πολλές φορές! Ό,τι μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι τα όντα που βρίσκονται μέσα στους ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από διαπλανητικά σκάφη.

Τα όντα αυτά, τα οποία είναι ανθρωποειδή, έχουν ήδη εμφανιστεί. Από τις έως τώρα παρατηρήσεις έχουν ήδη καθοριστεί 21 χαρακτηριστικά τους. Είναι μικρού αναστήματος, με μεγάλη ευκολία κινήσεων. Η έρευνα για τα ακριβή χαρακτηριστικά των ανθρωποειδών αυτών συνεχίζεται απρόσκοπτα. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, πάρα πολλοί επιστήμονες ασχολούνται με την ενδελεχή έρευνα των ιπτάμενων δίσκων, που είναι βέβαιο πλέον ότι προέρχονται από το Διάστημα”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στις 31/07/1967

strangepress.gr

loading...