Τσίπρας Σε ΝΔ: «Δεν Ντρέπεστε Λιγάκι, Ρεζίλι Των Σκυλιών Γίνατε»

Οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση με τα voucher των 600 ευρώ των επιστημόνων.

Αφού, αρχικά, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δραπέτευσε από την «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε εκ νέου να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της τηλεκατάρτισης, ενώ για μία ακόμη φορά επανέλαβε το αίτημα αποπομπής του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αποφάσισε να δραπετεύσει από την Ωρα του Πρωθυπουργού για να μη δώσει απαντήσεις. Την υπόθεση αυτή όμως δεν θα την αφήσουμε έτσι», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης. «Θεώρησαν», τόνισε, ότι «η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία κριτικής προς την κυβέρνηση από τα μεγάλα ενημερωτικά συγκροτήματα, θα αποτελέσει επαρκή ασπίδα προστασίας. Η απόλυτη αποσιώπηση κάθε κριτικής και αντιπολιτευτικής φωνής των τελευταίων μηνών, όμως, δεν ήταν αρκετή για να κρύψει, να συγκαλύψει, ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα, αλλά και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας, στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια: των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών».

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή – ακόμη χειρότερα – ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε;» «Δεν είναι μόνο οι ασυναρτησίες», συνέχισε στον ίδιο τόνο για το περίφημο πια #Σκόιλ_Ελικικού». «Τι ακριβώς μαθαίνουν οι επιστήμονες από αυτά τα προγράμματα; Οι δικηγόροι καλούνται να μάθουν πώς να αρχειοθετούν τους φακέλους τους. Και οι μηχανικοί που μπορεί να έχουν ένα και δύο πτυχία, καλούνται να μάθουν πώς θα ανοιγοκλείνουν τους υπολογιστές τους», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Πρόκειται είπε περί αυτοεξευτελισμού των ανθρώπων που βρέθηκαν στην ανάγκη και έκαναν πράγματι αιτήσεις. Και το ερώτημα είναι: ‘’Μα καλά δεν ντρέπεστε λιγάκι για αυτήν την ιστορία, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να απολογηθείτε; Μια συγγνώμη να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους!’’», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικρίνοντας εντόνως την απουσία του Πρωθυπουργού από τη Βουλή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε για την ακύρωση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των επιστημόνων: «Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα; Γιατί αρνήθηκε να έρθει να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση που του έθεσα τη Τρίτη το πρωί, και για 24 ώρες συνέχιζε να δίνει εντολή στον υπουργό και στα στελέχη του να παρελαύνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται με ψέματα το πρόγραμμα αυτό;».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Εργασίας, λέγοντας: «Μόνος του την έστησε τη δουλειά; Είχε ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι; Αυτό να μας απαντήσει, τίποτα άλλο. Αν δεν δώσει καμία απάντηση, ο νοών νοήτω».

Όπως υπογράμμισε, μόνη πειστική απάντηση θα αποτελούσε η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του υπουργού Εργασίας και όχι απλώς η κατάργηση του προγράμματος. «Για να είναι πειστική μία απάντηση, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί. Με την αποπομπή του κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

loading...