Τσεχία: Η Δικαιοσύνη της χώρας έκρινε παράνομα τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Το πρώτο δεδικασμένο
Η τσεχική Δικαιοσύνη αποφάσισε (μάλλον το αυτονόητο) ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι παράνομα και μέσα σε λίγες ώρες η τσεχική κυβέρνηση
σεβόμενη την απόφαση του Εφετείου της Πράγας, ήρε ήδη από σήμερα όλους τους ισχύοντες περιορισμούς συμπεριλαμβανομένου ακόμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Τσεχία.

Νομικοί που έχουν ερωτηθεί στην Ελλάδα θεωρούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης των Αθηνών να προχωρήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας είναι «ημιπαράνομη» δηλαδή στα όρια της νομιμότητας.

Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως οι Τσέχοι έχουν άσχημα συλλογικά βιώματα από τα χρόνια της κομμουνιστικής Τσεχοσλοβακίας που είχαν περιορισμούς στις μετακινήσεις τους και οι απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού τους ξύπνησαν κακές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή.

«Χωρίς την σωματική (μετα)κίνηση δεν νοείται άσκηση δικαιώματος και ελευθερίας, καθ’ όσον χωρίς σωματική (μετα)κίνηση δεν νοείται ελευθερία. Μπορεί, άραγε, ένας κρατούμενος στις φυλακές να επικαλεσθεί ότι είναι ελεύθερος;

Η έννομη τάξη αναγνωρίζει σε αυτόν τα δικαιώματα της ψήφου, της έκφρασης (χαρακτηριστικό και ιστορικό παράδειγμα αυτής της ελευθερίας το “Γράμμα από τη φυλακή για τους Ευρωπαίους” που είχε συγγράψει ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, δημοσιευμένο στις εκδόσεις Ίκαρος, 1974) αλλά και της ατομικής Θείας Λατρείας στο κελί του.

Εντούτοις, με την εκ του νόμου επιβληθείσα αποστέρηση της προσωπικής ελευθερίας του και, ειδικότερα, της δυνατότητάς του να μετακινηθεί προς όποιον τόπο επιθυμεί, η άσκηση οποιουδήποτε άλλου δικαιώματός του υποχωρεί και ωχριά, δεδομένου ότι στερείται την κορωνίδα των δικαιωμάτων του και εν ταυτώ την βάση και προϋπόθεση ασκήσεως άλλων δικαιωμάτων, ήτοι την δυνατότητα (σωματικής) μετακίνησής του ως έκφανση της προσωπικής ελευθερίας του.»

Συνεπώς πρόκειται για καταπάτηση του βασικότερου δικαιώματος ενός ανθρώπου.
Read more at: https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/873026_paranoma-ekrine-ta-metra-apagoreysis-kykloforias-stin-tsehia-i-tsehiki

Άγιος Παϊσιος: Μὴ φοβᾶσαι. Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ θὰ γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική.
Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει.

Ὅπως ἕνα… μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά.

loading...