Μέτωπο κατά της Ελλάδας στη Μεσόγειο σχηματίζει η Τουρκία: Μαζί με Αλβανία, Αλγερία και… Τρίπολη σε αεροναυτική άσκηση!

Εφτά χώρες αναμένεται να λάβουν θέση δίπλα στην Τουρκία και το τουρκικό Ναυτικό στην ετήσια άσκηση «Ασπίδα της Μεσογείου» που θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες με κύριο σενάριο να είναι η αντιμετώπιση κρίσης και απειλής σχετικά με τον τομέα των ερευνών και εξεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων!

Δηλαδή των τουρκικών… ερευνών.

Στις χώρες όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, που θα βρεθούν στο πλάι της Τουρκίας για την άσκηση ήδη όπως οι Τούρκοι αναφέρουν θα είναι η Αλγερία, η Γεωργία, η Αλβανία, ο Λίβανος και η Λιβύη του Σάρατζ.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα επιχειρεί να διαμορφώσει ένα άξονα κατά της Ελλάδας εμπλέκοντας και μακρινές χώρες όπως η Γεωργία!

Για την Αλβανία δεν υπάρχει καμία έκπληξη αφού η χώρα έχει υπογράψει ήδη αμυντική συμφωνία με την Τουρκία και σε καμία περίπτωση τα Τίρανα δεν εχουν κρύψει την συμπάθειά τους προς τον τουρκικό παράγοντα. Όσο για την Αλγερία εκτός από χιλιάδες  Αλγερινούς “πρόσφυγες” που έχει ήδη στείλει στη χώρα μας, τώρα επιχειρεί και στρατιωτική συμμαχία με την Τουρκία.

Μάλιστα γίνονται συνομιλίες για να συμμετάσχει και το Πακιστάν όπως είχε κάνει και πέρυσι όταν η φρεγάτα PNS Alamgir (F260) κλάσης Oliver Hazard Perry είχε βρεθεί στις θάλασσες της Μεσογείου.

loading...