Μισοί καθάρματα και μισοί Άγγελοι . Ο Θεός μπορεί να συγχωρέσει, αυτοί ποτέ.

Είμαι πλέον πεπεισμένος , μετά την παρουσία μου στην κηδεία που παρακάτω περιγράφω ,  ότι ο Ελληνισμός , αυτή η χώρα , αυτή η Ιστορία ,  έχει πολλές ακόμα ¨δικλείδες ασφαλείας¨ , ίσως τις μεγαλύτερες.
Γράφει ο Michael Τ Psilakis , βιογράφος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης .
Πρωί Δευτέρας 27 Απρ. 2020 , ώρα 11.00 στο Ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στο Σισλί  στην  Κωνσταντινούπολη. , είμαι εκεί να αποχαιρετήσω ένα φίλο , τον Παναγιώτη .  Έναν , ελληνορθόδοξο ¨μισθοφόρο ¨ της τιμής και του καθήκοντος που την περασμένη Παρασκευή κτυπημένος από τον κοροναϊό , άφησε την τελευταία του ανάσα στο ομογενειακό νοσοκομείο Βαλουκλή,  στο οποίο είχε μεταφερθεί εκεί όταν επιβαρύνθηκε η υγεία του , από το ιδιωτικό νοσοκομείο Οσμάνογλου στην συνοικία Σισλί της Κωνσταντινούπολης . Παντού Ελλάδα , παντού Έλληνες !!
Η ολιγομελής παρέα αποχαιρετισμού δίπλα στην τελευταία  κατοικία του στέκεται βουβή και ακίνητη , να φοβίζει τον ίδιο το Χάρο που τόλμησε . Είναι μέλη της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης που βρέθηκαν στην Πόλη . Δεν υπάρχουν δάκρυα , μόνο σφιγμένες γροθιές , δεν ακούστηκαν συλλυπητήρια , παρά  μόνο μια φράση ¨καλό ταξίδι αδελφέ ¨
Ο τάφος , δωρεάν της κοινότητας Σταυροδρομίου  που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης και ανάδειξης των μνημείων του νεκροταφείου ( μια προσπάθεια που αξίζει να υποστηριχθεί )  , βρίσκεται εκεί , δίπλα στην ¨κατοικία ¨ του εθνικού ευεργέτη Γεώργιου Ζαρίφη .
Τους πλησίασα , τους έδειξα την ταυτότητά μου μα , πριν προλάβω να πω ποιος είμαι και γιατί βρέθηκα εκεί , μ ερώτησαν « η καρδιά σου σ έφερε μέχρι εδώ ή ο εγωισμός σου; » , τους απάντησα «ξέρετε την απάντηση » και τότε μου είπαν «τώρα ναι , την ξέρουμε , σ ευχαριστούμε που ήρθες »
«Στην Ελλάδα τα πάμε καλά με τον κοροναϊό » ανέφερα  με έμφαση λίγο μετά και ενώ απομακρυνόμαστε , και σε μια προσπάθεια να σπάσω την καταθλιπτική ατμόσφαιρα . Σκοπός μου ήταν να παραλάβω το video της κηδείας και μέσω φίλου μου από την Πρεσβεία μας  να καταλήξει στην οικογένεια του Παναγιώτη .
«Στην Ελλάδα πειραματίζονται με τη δημόσια υγεία και την οικονομία , οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν τι θα συμβεί και δεν περιμένουν τους νεκρούς να τους δείξουν τι μέτρα θα πάρουν  κάθε φορά , ο κορονοϊός απλά κτύπησε , ό,που έπρεπε να κτυπήσει » μου απάντησε ο Φίλλιπος .
Δεν είχα τι να πω αιφνιδιάστηκα , μετά από τόση σιωπή ξαφνικά έκρηξη  , το κατάλαβε και για να με βγάλει από τη δύσκολη θέση μου είπε το εξής συνταρακτικό . «Ξέρεις τι μου είχε πει  κάποτε ο Παναγιώτης; … Αν σφίξει σε γροθιά το χέρι μου όλη η υπερηφάνεια που τούτος ο λαός κρύβει μέσα στην ψυχή του , όλη η σοφία και η αλήθεια που κατέχει , το κτύπημά μου θα ταρακουνήσει συθέμελα τον Πλανήτη…»
«Τι σημαίνει αυτό; », ρώτησα . « Το πολιτικό σύστημα είναι διακοσμητικό πλέον και για λόγους τάξης , ο λαός μια φορά θα μιλήσει , ο κορονοϊός σκόπιμα προκαλεί τη μεγαλύτερη ομαδική καταφαντασία ασθένεια στην ιστορία για να δείξουν ρεσιτάλ διαχείρισης και να κρατήσουν έτσι τα ηνία ελέγχου της κοινωνίας, κάτι φοβούνται »
Δεν περίμενα τέτοιες απαντήσεις από το συγκεκριμένο και γι αυτό θέλησα να το τραβήξω .
«Ποιος λαός Φίλλιπε  αυτός ζει σ ένα Matrix , σε μια εικονική πραγματικότητα , λίγοι είναι ξύπνιοι μα δεν μπορούν » απάντησα!
«Λάθος , ξεχνάς κάτι » , τον κοίταξα  κατάματα και τον ρώτησα «ΤΙ ;»
«Αν ο καθένας απ αυτούς τους λίγους που λες ότι έχουν ξυπνήσει , βγάλει από μέσα του ένα Σόλων , ένα Θαλή , έναν  Αχιλλέα, ένα Λεωνίδα , ένα Μέγα Αλέξανδρο , έναν Κολοκοτρώνη , ο μεγαλύτερος στρατός που υπήρξε ποτέ στη γη, θα μοιάζει με παρέλαση νηπίων μπροστά τους »
«Εσείς , τι κάνετε τότε ;» ρώτησα , νιώθοντας ήδη να χάνω στη συζήτηση,  «προσπαθούμε να δείξουμε το δρόμο και να τον κρατήσουμε φωτεινό , έτσι τους συντονίζουμε  » μου απάντησε!
Είχαμε φτάσει πλέον στ αυτοκίνητά μας , όπου η συζήτηση άλλαξε αντικείμενο .
Ήδη όμως , η εικόνα που σχημάτισα σε σχέση με την πραγματική κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα  , μ έκανε να προβληματιστώ.
Αυτόν τον προβληματισμό μου  θέλησα να σας μεταφέρω με αυτά που εδώ σας περιέγραψα και αυτό διότι , θεωρώ πως  πολλοί από εσάς , έχετε πλέον ξυπνήσει
Καλή δύναμη !
Michael Τ Psilakis , βιογράφος της
ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ  

loading...