Επιβεβαίωση! «Μυστική συμφωνία Ερντογάν-Ράμα για μεταφορά 30.000 μεταναστών στην Βόρειο Ήπειρο»

Ρωσικές πηγές επαναφέρουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε αλβανικά ΜΜΕ σχετικά με τη μυστική συμφωνία Ερντογάν – Ράμα για μεταφορά 30.000 προσφύγων και μεταναστών από Τουρκία στη Βόρεια Ήπειρο.

Μεταξύ αυτών στο αλβανικό Top Channel αναφέρθηκε ότι έχει ξεκινήσει από την περασμένη χρονιά μυστικά και ολοκληρώνεται για κατασκευή κέντρων υποδοχής με τουρκική χρηματοδότηση σε Αργυρόκαστρο (5000), Κορυτσά (5000), Άγιοι Σαράντα (1000).

Να θυμίσουμε πως για το ίδιο θέμα φιλοξενήσαμε εκτενέστατο άρθρο με τίτλο: Στήνεται χοντρό παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας: Η Αλβανία παίρνει μετανάστες από την Τουρκία και τους πάει στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Η αρχική ιδέα ήταν για κέντρα υποδοχής, τώρα πλέον γίνεται λόγος για μόνιμη εγκατάσταση σε αγροτικές κατοικίες και νέους οικισμούς ειδικού σκοπού.Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη απευθυνθεί σε δήμους στα νότια της χώρας αναζητώντας προτάσεις για χώρους.

Δεν πρέπει να παραλείπουμε και την στήριξη – σε όλα – της Άγκυρας προς τα Τίρανα. Τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο ο σουλτάνος Εξοπλίζει, δυναμώνει και τρέφει… “φίδια στον κόρφο” της Ελλάδας. Μπορείτε να διαβάστετε για την νέα οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας προς την Αλβανία στο άρθρο με τίτλο : “Από την Τουρκία στην Αλβανία με Αγάπη”: Εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας με 16,5 εκατ. δολάρια”

Είναι ασφαλώς ξεκάθαρες οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας και αυτό που πρέπει να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση συντόμως είναι – θα το αναφέρουμε ξεκάθαρα – να τις μποϊκοτάρει με κάθε θεμιτό αλλά και ανορθόδοξο τρόπο πριν είναι αργά!




https://ellinotourkika.gr

loading...