Η Τουρκία καταλαμβάνει τη Βόρεια Συρία: Στους 30.000 οι Τούρκοι στρατιώτες – 57 στρατιωτικές βάσεις

Δημοσιεύματα: Τα ΗΑΕ πρόσφεραν 3 δισ.$ στη Συρία για να επιτεθεί κατά της Τουρκίας στην Ιντλίμπ
Μετά από τη συμφωνία στη Μόσχα, το τουρκικό  κράτος αύξησε τη στρατιωτική του παρουσία στην Ιντλίμπ σε επίπεδα ρεκόρ:

Οι στρατιωτικές βάσεις-παρατηρητήρια  φτάνουν πλέον τις 57 και ο αριθμός των στρατιωτών που έχουν μεταφερθεί ξεπέρασαν τις 29.000.

Η συσσώρευση αυτή από το τουρκικό κράτος ξεπέρασε και την επιχείρηση εισβολής στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που ανακυκλώνουν τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν για πολλοστή φορά τον Σύρο πρόεδρο Μπάσάρ Αλ Άσσαντ.

Έτσι όπως αναφέρει άρθρο του Middle East Eye τα ΗΑΕ πρόσφεραν στον Μπασάρ Αλ Άσσαντ το ποσό των 3 δισ.$ προκειμένου να επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις και στις δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών στη βόρεια Συρία με στόχο τον αντιπερισπασμό της Τουρκίας από την Λιβύη.

Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό έκανε έξαλλη τη Ρωσία η οποία δεν ήθελε μια τέτοια εξέλιξη, με τη διαφορά ότι το ίδιο άρθρο αυτοδιαψεύδεται αφού η ρωσική Αεροπορία υποστήριξε σθεναρά την συριακή προέλαση στην Ιντλίμπ.

Στην βόρεια Συρία και όπως αναφέρει το turkiκαnea.gr  το ότι πέρασε ένα χρονικό διάστημα περισσότερο από ένα μήνα από την συμφωνία που υπέγραψε το τουρκικό κράτος με τη Ρωσία, (μετά από τις συγκρούσεις που είχαν γίνει στην Ιντλίμπ), ακόμη δεν εκπληρώνει τους όρους της συμφωνίας εκείνης.

Παρά τη συμφωνία που έκανε το τουρκικό κράτος με τη Ρωσία για διακοπή όλων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων, κατά τον τελευταίο μήνα έστησε δεκάδες στρατιωτικά παρατηρητήρια  στην Ιντλίμπ.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας πού έχει έδρα το Λονδίνο και παρά το γεγονός ότι είναι φίλα προσκείμενο προς τους ισλαμιστές αντάρτες  ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των στρατιωτικών σημείων της του τουρκικού κράτους στην Ιντλίμπ, μαζί με τα σημεία παρατήρησης του 2017, έφτασαν πια τα 57.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε προς το τουρκικό κράτος τον τελευταίο μήνα έστησε πολλά νέα στρατιωτικά σημεία και εγκατέστησε σε αυτά μεγάλο αριθμό στρατιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τα νέα στρατιωτικά σημεία του τουρκικού κράτους στην Ιντλίμπ βρίσκονται στις εξής περιοχές :

“Anedan, Raşîdîn, Maar Hetat, Seraqîb, El Tarnabeh, Neyrab, Muxir, Qumaynes, Sarmîn, Teftenaz, Maaret El Nehsan, Maaret El Masrin, Jineh, Kefer Karmîn, El Tawamah, 111. Alay, Mastumah, Tramnin, Atarîb, Daret Izze, Bardaqlî, Nahlaya, Mutaram, Basniqul, Nebî Eyub, Bazebur, Batabû, Kefer Nûran, Hamadan, El Cinah, Besanqul, Mişrafa, Til Hetab, Bidama, Najiya, Zeyniya, Xesaniyê, Kufeyr, Bernas.”

Αναφέρεται ότι ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που μεταφέρθηκαν εκεί μετά τις 2 Φεβρουαρίου έχει φτάσει τις 5745. Μαζί με τους στρατιώτες που βρισκόταν από πριν σε διάφορα σημεία παρατήρησες και άλλους που είχαν μεταφερθεί εκεί πέρα σε διάφορες ημερομηνίες πλέον ο αριθμός τους πέρνα τις 29.000.

Επίσης από τις αρχές Φεβρουαρίου πάνω από 5.000 αναφέρεται πως είναι τα στρατιωτικά οχήματα (μεταξύ των οποίων θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού άρματα μάχης και πυροβόλα όπλα) τα οποία μεταφέρθηκαν στην περιοχή.

Αν υπολογιστούν αριθμητικά οι στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στην περιοχή μαζί με τον αριθμό των στρατιωτών των συμμοριών που βρίσκονται στην ιντλίμπ τότε ξεπερνά ακόμη και την επιχείρηση εισβολής που έκανε το τουρκικό κράτος στην Κύπρο με 35.000 στρατό.

loading...