ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ 2009-2020*

ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ


ΕΙΚΟΝΕΣ-BINTEO


Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Τα Βιολογικά Πειράματα από τα οποία είναι πιθανόν να προκύπτουν και βιολογικά όπλα, αποτελούν σήμερα μία ανθούσα παγκόσμια
βιομηχανία που απαιτεί και διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 483 σελίδες επιστημονικών περιοδικών στις οποίες βασίστηκε αυτή η έρευνά μας οι λέξεις: “χρηματοδότηση, χρηματοδότες, οικονομικά κεφάλαια” αναφέρονται σχεδόν πιο συχνά από την λέξη “Ιός”.

Επ’ αυτού και απολύτως δειγματοληπτικά αναφέρονται τα εξής: https://www.nature.com/articles/news.2009.1117 , με τίτλο: Οι ΗΠΑ συντάσσουν οδηγίες για τη διαλογή γονιδίων, η Meredith Wadman, αναφέρει μεταξύ άλλων,στο υποκεφάλαιο του κειμένου της με τίτλο: “Πρότυπο βιομηχανίας”, τα εξής : “Τον Νοέμβριο, η Διεθνής Κοινοπραξία Γονιδιακής Σύνθεσης και η Διεθνής Ένωση Συνθετικής Βιολογίας -των οποίων οι εταιρείες παράγουν μαζί το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της βιομηχανίας- υιοθέτησαν πρότυπα που επιβάλλουν ρητά την αναθεώρηση […] οποιασδήποτε αλληλουχίας παθογόνου ή τοξίνης DNA μετά από έλεγχο της GenBank. (σ.σ. δηλαδή της Γενετικής Τράπεζας).”

Ως γνωστόν η GenBank, είναι το διεθνές αποθετήριο βιολογικών καταχωρήσεων. Ιδρυτικά μέλη της είναι: το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, Βηθεσδά, Μέριλαντ, ως τμήμα των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας των ΗΠΑ, Βηθεσδά, Μέριλαντ, τα οποία και αυτά είναι τμήματα του INSD, δηλαδή του ιδρύματος της Διεθνούς Συνεργασίας στη Βάση δεδομένων Νουκλεϊτιδικών Ακολουθιών. Το INSDC αποτελείται από μία σειρά “Τραπεζών δεδομένων, Νουκλεϊτιδίων και Γονιδίων ”.

Αυτή είναι η θεμελιώδης δομή ενός βαθέως μηχανισμού. Επί δεκαετίες η Γενετική Τράπεζα GenBank και οι προαναφερθέντες δύο Διεθνείς Οργανισμοί-Κοινοπραξίες βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική-κερδώα δράση. Σε αυτό το πλαίσιο επιτελείται και η στενή επιχειρηματική –και άλλων μορφών– συνεργασία Δύσης και Ανατολής, ασχέτως των σήμερα προσωρινών κακών σχέσεων λόγω του λεγόμενου Κορονοϊού.

Η παρούσα, εντελώς δειγματοληπτική, πρώτη δημοσίευσή μας περιλαμβάνει εικόνες εγγράφων. Σε κάθε μία από αυτές δημοσιεύεται το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο με την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL). Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα γράμματα είναι δικά μας. Η εικονογραφημένη παράθεση στοιχείων με τις μεταφράσεις τους έχουν ως εξής:

Εικόνα 01 : 4/2/2009. Η επιστημονική συζήτηση για Βιοασφάλεια και Βιοτρομοκρατία είχε μεταφερθεί από πανεπιστημιακό φορέα των ΗΠΑ στο Διαδίκτυο. Αφέλεια ή κάτι άλλο;

“04 Φεβρουαρίου 2009, «Πειράματα ανησυχίας» που θα εξεταστούν στο Διαδίκτυο

Erika Check Hayden, Φύση, 457,643 (2009).

Ειδική ομάδα (συστάθηκε) για να προσφέρει επιστημονικές συμβουλές σε εφαρμογές βιοτρομοκρατικών ενεργειών.

Τι κάνετε αν έχετεμια καλή ιδέα για ένα πείραμα, αλλά ανησυχείτε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να δρομολογήσουν ένα πιθανό βιολογικό όπλο;

Σύντομα θα μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων μέσω ενός ιστότοπου που αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ. Επικεφαλής ο Stephen Maurer της Goldman School of Public Policy και το Boalt Law School.

 Ο ιστότοπος είναι μέρος μιας σειράς μέτρων που έχουν αναπτυχθεί (από) επιστήμονες και εμπειρογνώμονες (που υλοποιούν) δημοσίως (την) πολιτική για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατάχρησης της έρευνας (στην) βιολογία.”

Χρειάζεται να καταθέσουμε το ερώτημά μας κατά πόσον είναι δυνατόν, έξυπνο και ασφαλές να συζητάς στο Διαδίκτυο για “βιολογικά όπλα” τα οποία μπορεί και να κατασκευάσεις “αν έχεις μια

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, TO BINTEO  KAI TΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ  ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...