ΝΤΡΟΠΗ Εξευτελισμός της ελληνικής αεράμυνας..Τουρκικό F-16 έφτασε μέχρι την Καβάλα πετώντας πάνω από εθνικό έδαφος!

ΝΤΡΟΠΗ στο σύνολο πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας!

Την πληροφορία την είχαμε από το μεσημέρι, αλλά το περιεχόμενό της ήταν τόσο απίστευτο που δεν μπορούσαμε να υπαινιχθούμε καν ότι συνέβη αν δεν είχαμε επιβεβαίωση από δύο -τουλάχιστον- επιπλέον πηγές.

Η τρίτη επιβεβαίωση από διαφορετική πηγή ήρθε πριν από λίγο και το θεωρούμε πλέον ως βεβαιότητα: Ενα τουρκικό μαχητικό F-16 έφτασε σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου μέχρι την Καβάλα παντελώς ανενόχλητο, σε απόσταση 10 χλμ, από την Μοίρα των Patriot MIM-104 της Ελευθερούπολης που προστατεύει την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ένα τουρκικό μαχητικό διεισδύει τόσο βαθιά σε ελληνικό έδαφος.

Το θέμα είναι τεράστιο και απαιτούνται εξηγήσεις από όλη την αλυσίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Από το ΓΕΑ, το ΓΕΕΘΑ και τον ίδιο τον υπουργό Ν.Παναγιωτόπουλο που εκλέγεται στην Καβάλα, για τον εξευτελισμό της ελληνικής αεράμυνας.

Το τουρκικό F-16 μπήκε από την περιοχή του Έβρου στις 11:32 το πρωί, λίγο μετά αφότου ζεύγος μαχητικών F-16 της ΠΑ πραγματοποίησε πτήση πάνω από το φυλάκιο στις Καστανιές στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Το τουρκικό μαχητικό πετώντας πάνω από εθνικό έδαφος κατευθύνθηκε νότια προς Αλεξανδρούπολη όπου πραγματοποίησε υπέρπτηση(!) και στη συνέχεια κατευθύνθηκε δυτικά και στο ύψος της Καβάλας στράφηκε προς βορρά πραγματοποιώντας πτήση πάνω από την Καβάλα!

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε  προς τη Λέσβο και τη Χίο από όπου και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το σκηνικό αυτό δεν έχει προηγούμενο. Τουρκικό μαχητικό να πετά πάνω εθνικό έδαφος της ενδοχώρας και όχι κάποιου νησιού στο Αιγαίο.

Μάλιστα το ΓΕΕΘΑ απέκρυψε ότι πέταξε επάνω από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη το τουρκικό μαχητικό στην ενημέρωση που έστειλε! Βέβαια για την Αλεξανδρούπολη έβαλαν αόριστα την περιοχή «Εβρος».

Κανένα κράτος σε ΟΛΟ τον πολιτισμένο κόσμο δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια πρόκληση κατά γειτονικού του κράτους.

Ακόμη και οι Κινέζοι δεν έχουν διανοηθεί να κάνουν κάτι τέτοιο στους Ταϊβανέζους.

Η «ντροπή» είναι η μοναδική λέξη που αρμόζει στο σύνολο πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας!

πηγη

loading...