Στεφανής: “Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες” – “Απειλείται η Εθνική μας ασφάλεια”

Αδιάκοπες επιχειρήσεις από ΕΥΠ και Ένοπλες Δυνάμεις – Ρεκόρ τουρκικών προκλήσεων δια θαλάσσης
«Ηχώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πίεση από την Τουρκία», δήλωσε σήμερα ο Αλκιβιάδης Στεφανής, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και στους διεθνείς παράγοντες που εξετάζουν νέα χρηματοδότηση στο τουρκικό καθεστώς.
Η Ελλάδα δέχεται επίθεση με “όπλο” τη μεταναστευτική κρίση, την οποία η Τουρκία έχει εργαλειοποιήσει ως μία μορφή υβριδικού πολέμου που έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας με τη διάρρξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι η πίεση από την Τουρκία θα αυξηθεί γιατί «δεν βγαίνει το σχέδιο του Ερντογάν» ενώ σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στον Έβρο υπογράμμισε: «Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια».

Αναφορικά με το αν φοβάται προβοκάτσια ή κάποιο ατύχημα, ο κ. Στεφανής σημείωσε: «Δεν μας φοβίζει τίποτα. Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος. Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα»

Πάντως σαφής ένδειξη της αποφασιστικότητας της Ελλάδας αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την επέκταση του προστατευτικού φράκτη στον Έβρο ακόµη και κατά 40 χιλιόµετρα, σε απάντηση του τακτικού ελιγµού των τουρκικών Αρχών να κατευθύνουν τους συγκεντρωµένους µετανάστες στο νότιο τµήµα των συνόρων, που δείχνουν αυτήν την ώρα πιο ευάλωτα.

Πάντως, το επιχειρησιακό σκέλος και το µήνυµα που αυτό εκπέµπει, πως η αποτροπή έχει αναβαθµιστεί στο υπέρτατο επίπεδο και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παράνοµης διέλευσης θα αποτρέπεται µε κάθε διαθέσιµο µέσο, συνιστούν µονάχα µία πτυχή της ελληνικής απάντησης σε αυτόν τον υβριδικό, όπως χαρακτηρίζεται, πόλεµο που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν.

Ο παράλληλος πόλεµος της επικοινωνίας χαρακτηρίζεται από ανώτερους κυβερνητικούς παράγοντες εξίσου κρίσιµος, στο φόντο της τουρκικής προπαγάνδας που επιµένει να διακινεί στα διεθνή ΜΜΕ ψεύδη για νεκρούς και τραυµατίες από τις ελληνικές δυνάµεις µετανάστες στον Έβρο αλλά και για καταστρατήγηση των διεθνών συνθηκών από την Αθήνα.

Η Αθήνα απαντά και θα εξακολουθήσει να το κάνει, όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, προτάσσοντας ένα συντεταγµένο σχέδιο, απόληξη του οποίου είναι µια επικοινωνιακή καµπάνια παγκόσµιας εµβέλειας, όπως αναφέρει “Το Έθνος”.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι Ένοπλες ∆υνάµεις αλλά και πολιτικοί παράγοντες συλλέγουν καθηµερινά στοιχεία από τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά µας, που πιστοποιούν πως οι τουρκικές Αρχές ενορχηστρώνουν από την πρώτη στιγµή και κατευθύνουν καθηµερινά τις µεταναστευτικές ροές, µε στόχο να προσβάλουν τα ελληνικά σύνορα αλλά και να τις προµηθεύουν µε εξοπλισµό, όπως δακρυγόνα τουρκικής προέλευσης.

loading...