Εισβολή παρανόμων μεταναστών με κορωνοϊό από θαλάσσης

Τους παρέλαβε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με ειδικές στολές “διαστημανθρώπων”!

Ο ΕΡΤΟΓΑΝ το πήρε απόφαση. Αναγνώρισε την ήττα του στον Έβρο και χθες διέλυσε τον καταυλισμό των παρανόμων μεταναστών από το Ιράν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες τους οποίους (αφού εγκατέστησε στην Αδριανούπολη) πάσχιζε να στείλει στην Ελλάδα για να ”παζαρέψει” ευρώ στην αρχή, για να απαλλαγεί από την υγειονομική βόμβα που συντηρεί στο έδαφός του στο τέλος. Προχθές τα χαράματα οι ”γείτονες” αφού εξαπέλυσαν όλα τους τα πυρομαχικά εναντίον των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων- όπως άλλωστε ομολόγησε ανερυθρίαστα και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σοιλού- άρχισαν την προπαρασκευή για την αποχώρηση. Έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό για να αναγκάσουν τους μετανάστες (οι οποίοι πίστεψαν αφελώς τα ψεύδη τους ότι τα σύνορα άνοιξαν) να τα μαζέψουν και να υποχωρήσουν στην ενδοχώρα. Και από εκεί να απελαθούν για τις χώρες τους. Το αποτέλεσμα; Από το πρωί της επομένης οι μετανάστες δέχθηκαν την μοίρα τους και επιβιβάσθηκαν σε πούλμαν με άγνωστο προορισμό.

Ο γερμανικός Τύπος υπεστήριξε προχθές –Die Welt- ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε τους μετανάστες στον Έβρο προκειμένου να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους με την ΕΕ και αφού το πέτυχε τώρα υποχωρεί. Σημειωτέον ότι με απόφαση του Βερολίνου η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας έχει ανασταλεί σιωπηρώς, καθώς το Βερολίνο δεν δέχεται πλέον ούτε καν πρόσφυγες στο έδαφος της χώρας. Την ίδια εκτίμηση είχε εκφράσει ιδιωτικώς και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Με μια διαφορά όμως. Ότι όπως αποδεικνύεται πρώτον ο Ερντογάν έθεσε σε εφαρμογή αυτό το εκβιαστικό σχέδιό του έχοντας ως στόχο να παραβιάσει τα σύνορά μας και να εισέλθουν χιλιάδες μετανάστες στο έδαφός μας. Αυτό θα ήταν το βασικό όπλο του εκβιασμού του προς την Μέρκελ. Δεύτερον, προϊόντος του χρόνου μετέτρεψε την επιχείρηση παραβιάσεως των ελληνικών συνόρων σε απόπειρα να στείλει σε ελληνικό έδαφος χιλιάδες ασθενείς μετανάστες φορείς του κορωνοϊού. Κάτι που υπεγράμμισε η ”Εστία” την προηγουμένη εβδομάδα με το πρωτοσέλιδο της ότι ”η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος εγκληματία”. Η ήττα στον Έβρο όμως δεν φρονιμάτισε τον Σουλτάνο. Επιμένει. Αυτή την φορά από θαλάσσης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ”Εστία”, χθες έγινε τηλεδιάσκεψις υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού με την συμμετοχή των υπουργών Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου και Δημοσίας Τάξεως Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Εκεί εκτιμήθηκε η κατάστασις, συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρξει επανάπαυσις και εφησυχασμός παρά τα νέα δεδομένα, συζητήθηκε η επιβολή ενός rotation για το προσωπικό, ώστε να πάρει τις ανάσες του, και έγινε αξιολόγησις νέων περιστατικών . Συμφώνως προς τις ίδιες πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη έγινε αναφορά σε ένα νέο περιστατικό που μαρτυρά την νέα τακτική των Τούρκων. Σκάφος του Λιμενικού μας απώθησε (έξω από τις Οινούσσες) στα τουρκικά ύδατα βάρκα στην οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες. Έκπληκτοι οι άνδρες που επέβαιναν στην ελληνική ακταιωρό παρετήρησαν όμως μετά την απώθηση και την επιστροφή της λέμβου με τους μετανάστες στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ότι συνέβη κάτι περίεργο. Προς την λέμβο με τους μετανάστες έσπευσε κατ’ αρχάς ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία έκανε τρόπον τινά ”νηοψία”. Προς έκπληξιν όλων απεχώρησε αμέσως από το σημείο και σε λίγο χρόνο κατέφθασε στο σημείο άλλη ακταιωρός. Σε αυτήν όμως δεν επέβαιναν λιμενικοί αλλά υγειονομικοί που φορούσαν τις ειδικές στολές ”διαστημανθρώπων” κατά του κορωνοϊού. Αυτοί συνόδευσαν τους μετανάστες προς την τουρκική ακτή.

Το συμπέρασμα των ελληνικών Αρχών ήταν κάτι παραπάνω από προφανές. Το κράτος εγκληματίας προσπαθεί να απαλλαγεί από ασθενείς μετανάστες διά θαλάσσης πλέον. Το περιστατικό που κατέγραψαν οι αρχές μας ήταν πρόβα. Για τον λόγο αυτό η σύσκεψις υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέληξε σε ένα συμπέρασμα: Η επαγρύπνησις στα σύνορα χερσαία και θαλάσσια παραμένει αυξημένη. Η στρατηγική Ερντογάν μεταλλάσσεται. Πριν στόχευε στην ισλαμοποίηση και αποσταθεροποίηση της Ελλάδος. Τώρα στοχεύει στο να απαλλαγεί ο ίδιος από την υγειονομική βόμβα που έχει στο έδαφός του.


ethnikosfaros.gr/

loading...