Κορωνοϊός: Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα

Μένουν  ανοιχτά σούπερ μάρκετ -καταστήματα τροφίμων, delivery, φαρμακεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας – Τα νέα μέτρα λαμβάνονται για την αποφυγή του συνωστισμού στα καταστήματα που ευνοεί την εξάπλωση του ιού – Κικίλιας: Πάμε σε αυστηρότερα μέτρα γιατί δεν τηρούνται οι οδηγίες  περιορισμού και αυτοπεριορισμού

Μετά τη διαπίστωση ότι πλέον 11 κρούσματα ανήκουν στην κατηγορία των «ορφανών», που δεν είναι γνωστή δηλαδή η πηγή της επιμόλυνσης, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε συνωστισμός στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  αποφασίσθηκε να κλείσουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες- όλα τα καταστήματα εστίασης – πλην των delivery και των take away. Κλείνουν επίσης πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Μένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.  Ακόμη κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις -πλην των ανοιχτών χώρων ατομικής άσκησης- και τα κέντρα αισθητικής.  Μένουν ανοιχτοί φούρνοι, ζαχαροπλαστεία με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν τραπεζοκαθίσματα.  Παράλληλα, θα ληφθούν ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Τις ανακοινώσεις των νέων αυστηρότερων μέτρων έκανε ο καθηγητής- λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν τα μέτρα από όλους.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ.Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: «Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», πρόσθεσε ο κ.Κικίλιας.

loading...