«ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΜΑΛΛΟΝ Ή ΘΕΩ»;!

ΠΑΝΤΕΣ ΕΞΕΚΛΙΝΑΝ ΑΜΑ ΗΧΡΕΙΩΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΡΗΜΑΤΑ






Γράφει ο Σπύρος Αρναούτογλου


Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε

Διαβάζοντας την εγκύκλιο της Ι. Συνόδου για την 25η Μαρτίου 2020, θα περίμενε κανείς έστω
και ένοχα αργοπορημένα, μια οποιαδήποτε νύξη για τον εκκλησιαστικό εορτασμό της μεγάλης διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του απελευθερωτικού μας αγώνα του 1821.

Αντί γι αυτό διαβάσαμε ένα κατεβατό το οποίο μιλάει για επιστημονικά συνέδρια, ειδικές επιτροπές πολιτιστικής ταυτότητας, πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2021, και τελειώνει με το “μένουμε σπίτι” και εορτάζουμε μόνοι μας κατ΄οίκον τις δύο αυτές μεγάλες εορτές τις οποίες, κανείς από το 1821 δεν μας εμπόδισε να εορτάζουμε πανηγυρικά στους Ιερούς Ναούς μας.

 Να μην ξεχνάμε ότι ήδη πέρασε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και το ορθόδοξο πλήρωμα “έμεινε σπίτι” αλειτούργητο, ακοινώνητο, πικραμένο, προδομένο, χωρίς έστω να προσκυνήσει τον ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου.

Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο, να βγάζουν εγκυκλίους για τις μεγάλες αυτές εορτές, προτείνοντας μας να εορτάζουμε την εορτή του Ευαγγελισμού …«μένοντας σπίτι» και μάλιστα ολικώς αποκλεισμένοι αφού χρειάζεσαι άδεια ακόμη και να βγεις στο πεζοδρόμιο, πόσο μάλλον να πας μέχρι μια «βουβή»  Εκκλησία, με αμπαρωμένες θύρες.

Στην Κύπρο βρέθηκαν τρεις Μητροπολίτες, ο Λεμεσού Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος και Κύκκου Νικηφόρος οι οποίοι δεν δέχτηκαν την νεοταξική απαγόρευση της ίδιας της Εκκλησίας τους και έχουν ανοιχτούς τους Ναούς τελώντας τις ιερές ακολουθίες και την Θεία Ευχαριστία.

Μαθαίνουμε ότι και οι υπόλοιποι Ναοί στην Κύπρο είναι ανοικτοί και οι Λειτουργίες και Ακολουθίες τελούνται κανονικά, με την σύσταση να συμμετέχουν εκτός από τους ιερείς και τους ιεροψάλτες, και 10 λαϊκοί που θα κάθονται μακρυά, ο ένας από τον άλλο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ένας μόνο Μητροπολίτης υπήρξε στους 80+, ο Κυθήρων Σεραφείμ, να κάνει το αυτονόητο, αυτό που γίνεται δηλαδή και στην Κύπρο, και στον υπόλοιπο ορθόδοξο κόσμο, να τελέσει την ακολουθία της Στάσεως των Γ’ Χαιρετισμών, και το νεοταξικό καθεστώς τον δίκασε, και τον απείλησε για την επόμενη ακολουθία που θα τολμούσε να τελέσει.

Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες, Τιτουλάριοι, βοηθοί Μητροπολιτών, Επίσκοποι χωρίς ποίμνια, και λοιποί που είναι; Που κρύφτηκαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...