Κορονοϊός: 29 οι νεκροί – Κατέληξε άνδρας στην Καστοριά – BINTEO

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα σε 29. Πρόκειται για 89χρονο από την Ιεροπηγή ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο της Καστοριάς.Ο άτυχος άνδρας, είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας δεν ήταν διασωληνωμένος. Από τους 29 νεκρούς από κορονοϊό, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.

Για τον νέο θάνατο μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως είναι ο πέμπτος θάνατος στον νομό.

Χθες, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 74 νέα κρούσματα και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 966. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη, ενώ εξ’ αυτών οι 23 ήταν άνδρες και οι πέντε γυναίκες.

Την ίδια στιγμή, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 65 είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Το ευχάριστο νέο είναι πως τέσσερις ασθενείς έχουν πλέον αποσωληνωθεί και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

loading...