Ντ.Τραμπ: «Εάν έχουμε 100 με 200 χιλιάδες νεκρούς και όχι 2,2 εκατ. θα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά»

Δραματικές εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της πανδημίας covid-19, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας στο καθιερωμένο μπρίφινγκ ενημέρωσης, ότι η κορύφωση της κρίσης στις ΗΠΑ αναμένεται να σημειωθεί σε δύο εβδομάδες και παραδέχτηκε πως θα υπάρξουν χιλιάδες θύματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά»

Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν ήδη τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν σε αριθμό τους 2.500.

Κοιτώντας τα σχετικά διαγράμματα και τους ρυθμούς αύξησης των νέων κρουσμάτων, των νέων θανάτων και πόσοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διαφαίνεται μια τάση για επιδείνωση της εξάπλωσης της επιδημίας τις μέρες του Απριλίου.

Ως εκ τούτου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί, επεκτείνονται έως τις 30 Απριλίου, απορρίπτοντας πλέον τη 12η Απριλίου (Πάσχα Καθολικών), την οποία είχε ορίσει ως ημερομηνία επιστροφής της αμερικανικής οικονομίας στους συνηθισμένους ρυθμούς της.

«Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε.

«Το πικ (κορύφωση) είναι ο ανώτερος αριθμός των θανάτων… και αναμένεται να επέλθει σε δύο εβδομάδες», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο την Κυριακή, προσθέτοντας ότι τα μέτρα επεκτείνονται για έναν μήνα, έως τις 30 Απριλίου.

loading...