ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Όταν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, υποστήριξε ολόθερμα και με όλες του τις δυνάμεις την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η παραδοσιακή πολυετής μάχη χαρακωμάτων της Οικογένειας Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, έλαβε τέλος. Από τη στιγμή που θεωρούσαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν αέρα νέου ανθρώπου, με νέες ιδέες, που θα έβαζε στην άκρη τα παλιά, όταν μάλιστα έτυχε απεριόριστης βοήθειας από τον διαχρονικό “αντίπαλο” της Οικογένειας Μητσοτάκη! Όμως δυστυχώς, αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν και αποδείχτηκε, πως ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος!

Έτσι, ο ευεργετηθείς Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ΄ ότι είχε πρόταση πολλών Βουλευτών του κόμματος της ΝΔ για να είναι η επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, εκείνος τον άδειασε μεγαλοπρεπώς!

Αλλά και στην ελληνική κοινωνία είχαν προβάδισμα οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για την Προεδρία της Δημοκρατίας! Οι υποστηριχτές αυτής της θέσεως ισχυρίζονταν, πως επειδή στις δύσκολες ώρες που περνάει το Έθνος, με την Ελλάδα να βρίσκεται συνεχώς στο “κόκκινο” μιας πιθανής σύρραξης με την Τουρκία, αφού ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του Μελβούτ Τσαβούσογλου (ΥΠΕΞ) και Χουλουσί Ακάρ (ΥΕΘΑ) καθημερινώς κραυγάζουν διεκδικώντας τη μισή Ελλάδα, θα ήταν απολύτως χρήσιμο ΠτΔ να ήταν ένας πρώην Πρωθυπουργός, αφού το πολιτικό του βάρος στο διεθνές γίγνεσθαι είναι υψηλού κύρους και βεβαίως θα είχαν οι θέσεις του και οι λόγοι του ιδιαίτερη διεισδυτικότητα στις αποφάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ!

Πολλές και ποικίλες οι αντιδράσεις στη ΝΔ…

Έτσι σήμερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει, πως το ρήγμα στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον αγεφύρωτο και παίρνει μορφή σεισμού, που τα σεισμικά κύματα ενδεχομένως να διαλύσουν τη ΝΔ.

Ήδη – όπως πολύ καλά ενημερωνόμαστε – γίνονται μυστικές συναντήσεις του περιβάλλοντος Σαμαρά με το περιβάλλον Καραμανλή προκειμένου την κατάλληλη ώρα να υπάρξει σύμπραξη “πυρών”! Ακούγεται έντονα, πως συμμετέχουν δυνατά ονόματα Βουλευτών, που ετούτη τη στιγμή θα ήταν εξαιρετικά παράτολμο να αποκαλύψουμε κάποια ονόματα. Όμως – όπως πάλι μας ενημερώνουν – έχουν γίνει συναντήσεις και με πρωτόπλαστους Υπουργούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως η επιμονή του Πρωθυπουργού για την προσφυγή της Ελλάδος επί όλων των ζητημάτων, διεκδικήσεων της Τουρκίας (υφαλοκρηπίδα, θαλάσσιες ζώνες, ΑΟΖ Καστελόριζου κλπ.) στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είναι τουλάχιστον επιπόλαια, ανόητη, αλόγιστη! Βαθύτατη επίσης ενόχληση, όπως μας ενημερώνουν, υπάρχει και στην Μητσοτακική κοινοβουλευτική πτέρυγα, αφού πολλοί είναι εκείνοι που ενοχλήθηκαν τα μάλα, από την προ ημερών σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το ΕΛΙΑΜΕΠ του γνωστού Χρήστου Ροζάκη! Ανάλογη ενόχληση υπήρξε και από την μη αποδοχή της παραίτησης του αναπληρωτή συμβούλου του Πρωθυπουργού Θάνου Ντόκου (θιασώτη της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος με την Τουρκία) από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μας λέγουν λοιπόν, ότι η ΝΔ είναι ένα καζάνι που βράζει, αναμένοντας την πιθανή έκρηξη…

Να συλληφθούν Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χάινριχ φον Πίρερ…

Εμείς σήμερα σε όλα τα παραπάνω θα προσθέσουμε και άλλη μια ισχυρή παράμετρο που ήδη παίζει υπόγεια και θα έχει ενδεχομένως απρόβλεπτες παραμέτρους στην κυβέρνηση…

Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δικαστικό ρεπορτάζ, αναμένεται να καθαρογραφεί (περί τις αρχές Μαρτίου) η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens! Μια απόφαση που ήταν καταδικαστική για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και για τον Χάινριχ φον Πίρερ, τον πρώην πρόεδρο της Siemens AG παγκοσμίως. Ο οποίος υπήρξε επί πολλά έτη σύμβουλος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αλλά και του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, να πούμε ότι ζει μόνιμα από το 2009 στο Μόναχο (όταν πέταξε στην ελευθερία, αφού είχε ξεσπάσει το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και με ΥΠΕΞ την Ντόρα Μπακογιάννη) απολαμβάνοντας της “ασυλίας” που του παρέχει η Άγκελα Μέρκελ! Να τονίσω επίσης, πως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επισκέπτεται τακτικά μια περιοχή που παλαιότερα δεν επισκεπτόταν. Η περιοχή αυτή είναι η Tuerkenstrasse (τούρκικη συνοικία)! Και στο σημείο αυτό ας θυμίσω, ότι η πρώην σύζυγος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με την οποία απέκτησαν τα δυο παιδιά, ήταν Τουρκάλα! Ο δε πατέρας της, υπήρξε Πρόεδρος του Τουρκοελληνικού Επιμελητηρίου στην Άγκυρα και ο οποίος λεγόταν Ντεμιρέλ και επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας, διατηρώντας άριστες σχέσεις με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Στο Μόναχο ζει και ο Χάινριχ φον Πίρερ!

Έτσι μόλις καθαρογραφεί η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χάινριχ φον Πίρερ, θα επιδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος, που θα έχει την υποχρέωση να την αποστείλει στο αντίστοιχο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας και στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων των δυο χωρών, να ζητήσει τη σύλληψη των δυο ανδρών και την εκτέλεση των ποινών, που δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα!

Άρρηκτοι οι δεσμοί Κυριάκου Μητσοτάκη με Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χάινριχ φον Πίρερ…

Ο Χάινριχ φον Πίρερ, πέραν των άλλων που αναφέρω παραπάνω, υπήρξε πολύ στενός φίλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Σε αυτήν την στενή σχέση εντάσσεται και η παρασημοφόρηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών του Χάινριχ φον Πίρερ στις 21 Αυγούστου 2004! Μια παρασημοφόρηση που επιμελήθηκε ο τότε πανίσχυρος Μιχάλης Χριστοφοράκος!

Αυτή η παρασημοφόρηση, προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2004 και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, κανονίζεται συνάντηση για τις 27 Απριλίου 2004 μεταξύ του Χριστοφοράκου και της Αρχιεπισκοπής (με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”), με θέμα: “…εβδομάδα, συνάντηση, παρασημοφόρηση”.

Έτσι, στις 21 Αυγούστου 2004 πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας, αλλά και παγκοσμίως! Ο οποίος μέσω των “μαύρων” ταμείων της Siemens Ελλάδος, έπαιρνε δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο, αυξάνοντας τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας…

Σε αυτή την κλειστή εκδήλωση όμως, ήταν – τυχαία φυσικά – προσκεκλημένος και ο τότε Βουλευτής της ΝΔ και σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι!

“Αθώωσε” Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Σέκερης…

Όταν ξέσπασε το πολίτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, υπήρξε προσπάθεια από σκοτεινούς πολιτικούς κύκλους, να κάψουν το πολιτικό υπόβαθρο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και να δηλητηριάσουν τη σχέση του με τον Ευάγγελο Σέκερη. Αφού ο μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης κατείχε επιτελικό πόστο στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών (COM) της Siemens των Αθηνών!

Όμως, τόσο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε (2010-2012) το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens, όσο και στην δίκη που ακολούθησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Ευάγγελος Σέκερης και παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε, ήταν υποστηρικτής της επαναλαμβανόμενης θέσης του, πως δεν μπλεκόταν πουθενά ο μετέπειτα Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!

Άλλωστε, τούτο αποδεικνύεται από το συγκεκριμένο απόσπασμα της καταθέσεώς του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, σχετικά με υποσταλέντα email του κ. Σέκερη προς τον κ. Σαμαρά, που ως στόχο είχαν να χτυπήσουν τον μετέπειτα Πρωθυπουργό:

«Τα mail βγήκαν ενώ δεν είχαν κανέναν άλλο λόγο από το να βλάψουν τον Αντώνη Σαμαρά»!

Είχε απομείνει μόνο το σχοινί που θα έδενε το πολιτικό “πτώμα” Σαμαρά στη “λαδόκολλα”;

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2020, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, κατήγγειλε κατά την πολύωρη κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, που διερευνά την υπόθεση Novartis, πως υπήρξε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του σημερινού Υπουργού Αδώνιδος Γεωργιάδη, όπως επίσης και του Βουλευτή και πρώην Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019!

Πολύ σοβαρές καταγγελίες, που από ότι φαίνεται πρωτίστως, κάποιοι ήθελαν να “τελειώσουν” πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά!

Έτσι, μετά το “αντάρτικο” Σαμαρά, που απουσίασε επιδεκτικά από την ψηφοφορία της Βουλής για την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας και την επίσης αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που αφορούσε την εισήγηση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθης, όταν μάλιστα ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει σε αυστηρό τόνο την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, θα αναμένουμε να δούμε μέχρι που θα φτάσει το “αντάρτικο” Σαμαρά!

Θα αναμένουμε να δούμε αν θα τολμήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δείξει την “κόκκινη κάρτα” στον Αντώνη Σαμαρά, μετά την κίτρινη που ήδη του έχει δείξει, όπως με ενημερώνουν από το στρατόπεδο της ΝΔ!!

loading...