ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκατοντάδες Τούρκοι περνούν καθημερινά από Έβρο στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο – Τι συμβαίνει;

Εκατοντάδες Τούρκοι περνούν καθημερινά στην Ελλάδα από τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ζητούν πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια αποσιώπησης του συγκεκριμένου γεγονότος από τις ελληνικές αρχές.
Την στιγμή που γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους του Έβρου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μειωθεί οι ροές λαθρομεταναστών, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ποταμό Έβρο, με τα μικτά κλιμάκια αστυνομίας και στρατού που περιπολούν, ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός, όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Καθημερινά στον Έβρο περνούν Τούρκοι πολίτες και ζητούν πολιτικό άσυλο και μάλιστα οι διαδικασίες γι’ αυτούς είναι πολύ πιο γρήγορες, αφού δεν κρατούνται στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του Φυλακίου Ορεστιάδας, αλλά φεύγουν κανονικά για την υπόλοιπη χώρα. “Μόνο από την περιοχή της Νέας Βύσσας όπου υπάρχει συγκεκριμένο πέρασμα, έρχονται περίπου 100 άτομα σχεδόν κάθε μέρα. Καταγράφονται από την αστυνομία και άλλες υπηρεσίες και μένουν ελεύθεροι. Τα ίδια περίπου γίνονται και στο νότιο Έβρο“, είπε στο Evros-news.gr άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Προβληματισμός για τον πιθανό ρόλο κάποιων Τούρκων

λόγω της έντασης που υπάρχει με τους γείτονες

Όπως επίσης σημειώνει με έντονο προβληματισμό το ίδιο άτομο, λόγω της έντασης που υπάρχει με την Τουρκία ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλη αυτή η κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει τις αρχές ασφαλείας, στο υψηλότερο επίπεδο. “Έχουν περάσει 4 χρόνια από το πραξικόπημα καυτά του Ερντογάν το 2016. Τότε και μετά από αυτό, περνούσαν στην χώρα μας Καθηγητές Πανεπιστημίου. ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, στελέχη επιχειρήσεων, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όλοι μαζί με τις οικογένειες τους, προκειμένου να γλιτώσουν τις διώξεις και τις φυλακίσεις, αφού υπήρχε κίνδυνος να θεωρηθούν Γκιουλενιστές και να συλληφθούν.

Τώρα όμως η σύνθεση των προσώπων που έρχονται έχει αλλάξει. Έρχονται ξυλουργοί, σερβιτόροι, οδηγοί, γκαραζιέρηδες, απλοί επαγγελματίες και υπάλληλοι. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν τα στοιχεία που παρουσιάζουν. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την ύπαρξη ανάμεσα στις εκατοντάδες Τούρκους που περνούν και γίνονται χιλιάδες στην χώρα μας, να υπάρχουν και πράκτορες που σε κάποια στιγμή μεγαλύτερης έντασης ή αντιπαράθεσης, να παίξουν υπονομευτικό ρόλο για καίριες υπηρεσίες της Ελλάδας. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι έχουν… γνώση οι φύλακες”, μας τόνισε το ίδιο πρόσωπο.

Προβληματισμός Φραγκούλη Φράγκου

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε μάλιστα και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο οποίος γνωρίζει άριστα τον Έβρο και το θέμα. “Έχουν περάσει χιλιάδες Τούρκοι στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί ουδείς γνωρίζει ποιο ρόλο θα παίξουν αν συμβεί κάτι σοβαρό με την γειτονική χώρα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα θέματα, για να μην έχουμε προβλήματα που θα μας κοστίσουν εθνικά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φράγκος.

https://www.evros-news.gr

loading...