Το πασίγνωστο χάπι που σώζει τη στύση, αλλά «χαλάει» την όραση

Τα ανέκδοτα με ανθρώπους που παίρνουν σιλδεναφίλη και μετά βλέπουν τους άλλους μπλε σαν… στρουμφάκια είναι βασισμένα στην πραγματικότητα και στις σπάνιες πλην όμως υπαρκτές παρενέργειες του διάσημου φαρμάκου στυτικής δυσλειτουργίας
Το viagra μπορεί να σώσει τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να τον κάνει να απολέσει προσωρινά την όρασή του. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μερικοί άνδρες που έλαβαν σιλδεναφίλη τη δραστική ουσία του φαρμάκου για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και ανικανότητας, υπέφεραν από προβλήματα όρασης, συμπεριλαμβανομένου ενός είδους τύφλωσης που χρειάστηκαν εβδομάδες για να επιλυθεί.

Μία σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Frontiers in Neurology αναφέρεται σε 17 Τούρκους που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο αφού έλαβαν για πρώτη φορά σιλδεναφίλη και οι οποίοι υπέφεραν από διάφορα προβλήματα όρασης, όπως διασταλμένη κόρη, θολή όραση, ευαισθησία στο φως και προσωρινή τύφλωση, ανέφεραν οι γιατροί. Οι άνδρες είχαν πάρει τη μέγιστη συνιστώμενη δόση των 100 mg, παρόλο που κανείς τους δεν πήρε το φάρμακο ύστερα από συνταγογράφηση ουρολόγου, αλλά μόνοι τους από το φαρμακείο, με δική τους πρωτοβουλία.

loading...