Χριστοδουλοπούλου: «Μύθος ότι ανοίξαμε τα σύνορα – Φέρτε όλους τους μετανάστες στην ενδοχώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται άραγε και για την άποψη που έχουν στο σύνολό τους στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό;
Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση της πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής , Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αναφορικά με την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό.

Ευρισκόμενη καλεσμένη στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής», η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να…μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα, μιλώντας επί λέξει για «εσωτερική και εξωτερική κατανομή πληθυσμών»!

«Είναι ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα , δεν μπορεί να το λύσει κανείς μόνος του. Δεν μπορεί όλοι να εκβιάζουν σήμερα. Οι μόνοι που δεν εκβιάζουν είμαστε εμείς.

Φέρτους λοιπόν στην ενδοχώρα όλους! Γιατί να μην έρθουν στην ενδοχώρα αφού ζουν σε άθλιες συνθήκες;»

Σε άλλο σημείο η πρώην αρμόδια Υπουργός, προκαλώντας εξίσου μεγάλες αντιδράσεις, τόνισε κατηγορηματικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν άνοιξε τα σύνορα:

«Αυτά είναι ένας μύθος. Σιγά μην περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι να τους καλέσει κάποιος. Φεύγουν από ανάγκη, φεύγουν λόγω πολέμου. Ένας άνθρωπος είπε ελάτε και ήταν η Μέρκελ, η οποία είπε ότι η γερμανική οικονομία χρειάζεται 500.000 μετανάστες. Αυτή τους κάλεσε. Η Ελλάδα που δεν μπορεί να ζήσει τους ανθρώπους της δεν θα μπορούσε να είχε μια τέτοια αντίληψη»

Τέτοια λόγια ακούγονται από στόματα ανθρώπων που όχι μόνο διαχειρίστηκαν το μεταναστευτικό πρόβλημα στην πιο κρίσιμη καμπή του αλλά και αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.

Σε μία χώρα που έχει φτάσει σε τέτοια κατάσταση στο μεταναστευτικό όπου ούτε αυτά τα καθυστερημένα μέτρα της τωρινής κυβέρνησης δεν μπορούν να αποδώσουν όπως θα έπρεπε.

loading...