Επικίνδυνα παιχνίδια από Άγκυρα: Ζήτησε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην βόρεια Συρία – Ακάρ: «Θέλουμε έμπρακτη υποστήριξη»

Η Άγκυρα επιχειρεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ στην πολεμική της περιπέτεια στην βόρεια Συρία ζητώντας την υποστήριξη της συμμαχίας, με τον κίνδυνο εάν γίνει αυτό να βρεθούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αντιμέτωπες με την Ρωσία!

Έτσι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναθαρρημένος από τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ, Γερμανίας και ΝΑΤΟ για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες της δύναμης εισβολής στην βόρεια Συρία ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην  εμπλοκή της χώρας του στην βόρεια Συρία, σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την σύνοδο άστοργων Άμυνας της συμμαχίας, όπου μάλιστα θα συναντηθεί και με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης!

«Θέλουμε την έμπρακτη και ισχυρή στήριξη από το ΝΑΤΟ στον αγώνα που δίνουμε κατά της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας πως ο τουρκικός Στρατός δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τα 12 φυλάκια που διατηρεί ως στην βόρεια Συρία.

Βέβαια να σημειωθεί πως η Τουρκία, είναι εισβολέας στην βόρεια Συρία!

«Εάν συμβεί το παραμικρό κατά των δυνάμεών μας θα ανταποδώσουμε. Θα υπάρξουν αντίποινα. Έχουμε πει κατ΄επανάληψη ότι πρόκειται να αποσύρουμε το προσωπικό μας από κανένα από τα 12 φυλάκια παρατήρησης στην Ιντλίμπ», είπε ο Τούρκος άστοργος.

Μάλιστα το θράσος του ο Ακάρ ήταν τέτοιο που απαίτησε την απόσυρση του συριακού Στρατού, από το συριακό έδαφος(!) και πιο ειδικά από τον αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει το Χαλέπι με την Δαμασκό και που π0ρόσφατα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι συριακές δυνάμεις.

Βέβαια το σύνθημα για την «Νατοική υποστήριξη στην σύμμαχο Τουρκία» (η οποία  έχει πάντα στην κατοχή της τα συστήματα S-400) είχε δώσει νωρίτερα ο  Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λέγοντας πως «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του “καθεστώτος” του Σύρου προέδρου Μπασάλ αλ Άσαντ και της Ρωσίας κατά της Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν. Στηρίζουμε την σύμμαχό μας Τουρκία», είχε τονίσει.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι να μεταβεί στην Άγκυρα και να μιλήσει τουρκικά(!) για να συντονίσει τα «βήματα απάντησης σε αυτή την αποσταθεροποιητική επίθεση. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», είπε.

loading...