Τσακαλώτος: «Να βοηθήσουν οι πρόσφυγες στο δημογραφικό»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάλεσμα για συστράτευση «προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων» με στόχο την επαναφορά της αριστεράς στην εξουσία.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προέβη σε κάλεσμα συστράτευσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων με σκοπό να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και επομένως η αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου.

Ο ίδιος στράφηκε περισσότερο στο ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, ζητώντας από τα μέλη των παραπάνω κοινοβουλευτικών κομμάτων να μην ψάχνουν για άλλοθι αλλά να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων . ΚΙΝΑΛ, Μέρα 25, ΚΚΕ δεν θα πρέπει να ψάχνουν για άλλοθι, ώστε να μην κάνουμε ένα μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το προσφυγικό ή τα εργασιακά και την απλή αναλογική. Τα κόμματα που υποστηρίζουν την απλή αναλογική όπως το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 έχουν μια ευθύνη σε σχέση με αυτό όπως και το ΚΙΝΑΛ που ως πέρσι την υποστήριζε. Χρειάζεται σοβαρή συζήτηση για την απλή αναλογική. Οι πλειοψηφικές κυβερνήσεις μας έφτασαν στην κρίση».

Η «βόμβα» του μεταναστευτικού
Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό, ο πρώην ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκε πως τον «τρομάζουν» οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος συζήτησης αναφορικά με το κατά πόσο οι «πρόσφυγες» θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του δημογραφικού!

Πιο αναλυτικά τα…απίστευτα που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μας τρομάζουν οι κινήσεις της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Είναι σύνθετο το πρόβλημα και δεν είναι θέμα αστυνόμευσης.

Χρειαζόμαστε ένα κομμάτι να το ενσωματώσουμε! Τώρα μην μιλάμε για αλλοίωση πληθυσμού. Μιλάμε για ένα πολύ μικρό ποσοστό. Δεν λέω ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων είναι η μόνη λύση, αλλά λέω ότι χρειάζεται και στη Βουλή και στην κοινωνία να κάνουμε μία συζήτηση για αυτά τα πράγματα.

Να συζητήσουμε για το δημογραφικό και πως μπορούν να βοηθήσουν οι πρόσφυγες. Να κάνουμε μία συζήτηση για την ευρωπαϊκή πολιτική και πως μπορούμε να πιέσουμε τους Ευρωπαίους για να δείξουν μία αλληλεγγύη. Δεν είναι θέμα για να βάλουμε πλωτά φράγματα στο Αιγαίο»

loading...