Η διοίκηση του Βυζαντίου

 Η διοίκηση του Βυζαντίου γινόταν με αποφάσεις στις οποίες είχαν προτεραιότητα οι φατρίες και όχι οι σωστές λύσεις που ελαμβανόντουσαν
αξιοκρατικά και όχι συμφεροντολογικά. Ετσι οι πράσινοι και οι Βένετοι των ιπποδρομιών, τα εκκλησιαστικά φέουδα, οι στρατιωτικές οικογενειακές επέβαλαν κατά προτεραιότητα τις εντολές τους …
. Ρώσοι επιστήμονες είχανε κάνει μια μελέτη για τον τρόπο που αυτή η οχλοκρατία ζημίωνε το Βυζάντιο.
. Τότε λοιπον, όταν οι Οθωμανοί αφού κατέλαβαν την πόλη, οι πλούσιες εκεί φάρες μας συγκεντρώθηκαν και έστειλαν την αντιπροσωπεία τους, στους Τούρκους, η οποία τους είπε ότι «εμείς έχουμε λεφτά και θα σας στηρίξουμε αρκεί να μας αποδοθεί η αυτονομία μας».
. Αυτό το κυνήγι των προνομίων και τότε στο Βυζάντιο και σήμερα εδώ ήταν μία μόνιμη πληγή. Για παράδειγμα τότε, πολλοί νέοι για να μην πάνε στρατό επέλεγαν να πάνε σε μοναστήρια που αποκτούσαν και αυτοί εκει προνόμια. Παντα λοιπόν βρισκόταν ένα πρόσχημα ώστε κάποιοι να βολεύονται.
. Αμέσως οι Τούρκοι δεν το εκτίμησαν και έκοψαν τα κεφάλια των πλουσίων αυτών….
. Ναι η λογική των Τούρκων ήταν υγιέστερη από αυτή των Ελλήνων και αυτός ήταν ο λόγος που το Βυζάντιο το εξαφάνισε αυτή η διαφθορά.
. Όπως και σήμερα στην νέα Ελλάδα οι συντεχνίες με τους συνδικαλιστές και οι οικογένειες των καναλαρχών με τους δημοσιογράφους φτιάχνουν ομάδες φίλο γερμανικές φίλο αγγλικες φίλο αμερικανικές (και πάει λέγοντας), που αφού απλώσουν τα δίχτυα τους στους εκλογείς και αφού διαβρώσουν τον διοικητικό και κομματικό Κυβερνητικό μηχανισμό ακολουθούν το σύστημα των νέο-γκιαούριδων, με τις γνωστές μας συνέπειες της Τρόικας.

https://www.facebook.com/dimokratia

loading...