Η ΑΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ

Σε κάποιες αλήστου μνήμης εποχές οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της μητέρας εκκλησίας, σταύρωναν τους γιατρούς γιατί δεν τους χρειαζόταν αφού αυτοί είχαν βρει φάρμακο που θεράπευε όλες τις αρρώστιες:

-«Έξυναν τις μπογιές από τις ΑΓΙΕΣ εικόνες, τις έριχναν μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό και τις έδιναν στον ασθενή να τις πιει για να θεραπευτεί και ο ασθενής πέθαινε» αλλά η ιερατική γνωμάτευση ήταν κατηγορηματική: «Πέθανε γιατί ήταν άπιστος και αμαρτωλός».

-Μετά η αγία ιατρική αντικατέστησε τις μπογιές με τις ΑΓΙΕΣ εικόνες στο μαξιλάρι του ασθενούς και όταν πέθαινε ο ασθενής η ιερατική γνωμάτευση ήταν ίδια: «Πέθανε γιατί ήταν άπιστος και αμαρτωλός».

-Και επειδή η επιστήμη εξελίσσεται αντικαταστάθηκαν τα παραπάνω από την επίσκεψη του ιερωμένου στο σπίτι του ασθενούς για να του διαβάσει ευχές και να του δώσει αγιασμό να πιει και πληρωνόταν, και όταν πέθαινε ο ασθενής η ιερατική γνωμάτευση δεν άλλαζε ποτέ: «Πέθανε γιατί ήταν άπιστος και αμαρτωλός». Αυτές οι εποχές του σκοταδισμού επιστρέφουν δριμύτερες θρασύτερες και προκλητικότερες.   

                                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ο ιερέας πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου καλεσμένος σε εκπομπή της κρατικής τηλεοράσεως ΕΡΤ είπε ότι ο «Covid-19» (Κωρονοϊός)  δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία, επειδή «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία»! Του το είπε μήπως ο Χριστός;

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ενδεχόμενη απαγόρευση συναθροίσεων σε σινεμά, θέατρα, ακόμη και εκκλησίες, τόνισε: «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε».

Ακόμη πιο φοβερό είναι ότι ενοχλήθηκε, όταν μία τηλεθεατής έστειλε ένα εύλογο ερώτημα στο Facebook της εκπομπής, αναφέροντας: «Δηλαδή, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε τίποτα και από την άλλη να ασπαστούμε εικόνες και να κοινωνήσουμε;».

Για να απαντήσει ο ιερέας το εξωφρενικό: «Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες».

Θα παρακαλέσω τον εκπρόσωπο του Θεού που υποτιμά την νοημοσύνη μας και καταργεί την ιατρική επιστήμη, για να γίνει πιστευτός ΠΡΕΠΕΙ, να πάει στο «ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» και να κοινωνήσει έναν φορέα «Covid-19» και με το ίδιο κουτάλι να κοινωνήσει και αυτός. Αλλιώς είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία και χρειάζεται κατεπειγόντως ψυχολογικής στήριξη και θεραπεία.

Γεράσιμος Καλογεράκης

loading...