ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διατράνωσε σήμερα με ψήφισμα της την αντίθεση της στη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της Ελλάδας για την επίταξη εκτάσεων και τη δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και απαξίωσε την προγραμματισμένη συνάντηση της στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη Πέμπτη. Το κύριο αίτημα της Περιφέρειας εμφανίζεται η αποσυμφόρηση των Νήσων από τους οικονομικούς μετανάστες χωρίς όμως να αναφέρεται ιδιαίτερα στην περίπτωση αναπλήρωσης τους από άλλους ισάριθμους παρανόμως νεο-εισερχομένους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το 2015 αποτέλεσε την κεντρική πύλη προώθησης για το διεθνές οργανωμένο έγκλημα οικονομικών μεταναστών έναντι αδρών αμοιβών για τους διακινητές δισεκατομμυρίων ευρώ και επιδοτήσεων της ΕΕ μέσω των ΜΚΟ και προμηθειών του Ελληνικού Κράτους που αποτέλεσαν μία οικονομική βάση εύκολης προσέγγισης και ανεκτίμητης αξίας. Αρνητικά αποτελέσματα αυτής της κεντρικής πολιτικής της Ελλάδας σε περιφερειακό επίπεδο αποτυπώθηκαν με τον πρόσφατο ξεσηκωμό αλλοδαπών της Ασίας και Αφρικής στις κεντρικές πλατείες των Νήσων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που απαίτησαν τη δυναμική παρουσία και δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και την επιφυλακή σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διατήρηση της έννομης τάξης και προστασίας των Ελλήνων κατοίκων προφανώς.

Μετά το ερώτημα βούτυρο ή κανόνια αναδύεται και το ερώτημα Ελληνικό Κράτος ή Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ασφαλώς προασπίζεται την ελληνικότητα των Νήσων μας επιθυμώντας την απομάκρυνση των δεκάδων χιλιάδων απρόσκλητων μεταναστών αμελεί όμως να αναφερθεί ιδιαίτερα στα ψηφίσματά της στο ζήτημα υποδοχής νέων αφίξεων μέσω των τοπικών ΜΚΟ. Ακόμα και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. που επικρίνει τις κλειστές δομές κράτησης των οικονομικών μεταναστών δεν αναφέρεται ιδιαίτερα στην εκμετάλλευση των δύσμοιρων ανθρώπων και οικογενειών τους μεταναστών στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, στα Μικρασιατικά Παράλια. Η έγκριτη δε εφημερίδα Guardian του διχασμένου για την αποκοπή του από την ΕΕ και τις αρχές της Ηνωμένο Βασίλειο επισημαίνει ορθώς το ζήτημα της υγειονομικής κατάστασης όλων αυτών των στοιβαγμένων στα νησιά μας μεταναστών, προωθώντας την απομάκρυνση τους, αλλά αμελεί και αυτή να αναφερθεί στην επόμενη φουρνιά πελατών του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που θα κατακλύσει τα νησιά μας άμα τη αφίξει των παλαιοτέρων αφιχθέντων από τη στρατηγική σύμμαχο Τουρκία του Η.Β.

Εν κατακλείδι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου του Ελληνικού Κράτους οφείλει να αποσαφηνίσει τη θέση της αν είναι αποκλειστικά υπέρ της απομάκρυνσης των αλλοδαπών ή υπερασπίζεται με τον ίδιο ζήλο και το σφράγισμα των συνόρων μας. Απαιτείται πρώτα η δυναμική εξασφάλιση των συνόρων μας από τους πελάτες του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που δείχνουν ικανοί να ελέγξουν την επικαιρότητα και να προκαλέσουν πολιτική ακόμα και εθνική κρίση αφού απομακρυνθούν οι υπάρχοντες. Ειδάλλως δεν θα αργήσει και η εποχή που θα δούμε Περιφερειάρχη Αφγανό, εκλεγμένο δημοκρατικά.

Ας περιμένουμε να δούμε τους ψαράδες των Νήσων να απλώνουν τα δίχτυα προστασίας των θαλασσίων συνόρων μας και ας βοηθήσουμε όλοι στην ψηφιακή καταγραφή των Αφγανών. Στο ενδιάμεσο καλό θα είναι και οι τοπικές κοινωνίες με την αρωγή του Κράτους να βρουν άλλους τρόπους εισοδήματος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τις κρατικές προμήθειες και το μαύρο χρήμα διακίνησης των δύσμοιρων ανθρώπων και να πάψει αυτή η παγίδα για τις Κρατικές Υπηρεσίες και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό όμως απαιτεί κατ’αρχάς συμμετοχή στο διάλογο όλων των αντιμαχόμενων πλευρών.


Η Επανάσταση είναι πάντα θεμιτή αρκεί να μη στρέφεται εναντίον του Ελληνικού Κράτους. Αγωνία επικρατεί στα παράλια αν θα πετύχει η αποκοπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Κεντρική διοίκηση και αν θα επιβάλλει τις απόψεις της. Οι νέοι πελάτες και τα κυκλώματα του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, με Τούρκους και Έλληνες συνεργάτες και την ανοχή του Ταγίπ φυσικά, αδημονούν για την επανέναρξη των προωθήσεων με το αζημίωτο στους επόμενους μήνες. Ας δούμε ποιος θα επικρατήσει τελικά στα σημεία εισόδου εξόδου του Κράτους της Ελλάδας, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ

loading...