Κακός χαμός στο ΚΙΝΑΛ με την επιστολή της Ν. Γιαννακοπούλου – «Δεν μιλάς σε γίδια μιλάς σε βουλευτές»

Η «φερόμενη» προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου στη ηγεσία του κόμματος, φαίνεται πως έχουν κάνει «κόλαση» το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Η N. Γιαννακοπούλου εξέφρασε με την ανακοίνωση της την δυσαρέσκεια της και για άλλα ζητήματα, όπως τη στάση του κόμματος για την τροπολογία για τις ΜΚΟ ή τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος στην υγεία.

«Έκρηξη» Κεγκέρογλου με τα… γίδια της Νάντιας και χαμός στο ΚΙΝΑΛ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε την κ. Γιαννακοπούλου στην εν λόγω κίνηση, η οποία όμως έχει προφανώς βαθύτερα πολιτικά αίτια, ήταν η απότομη συμπεριφορά του γραμματέα της Κ.Ο., Βασίλη Κεγκέρογλου, σε κλειστή συνεδρίαση που είχαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αποφασιστεί η στάση τους στο νομοσχέδιο για τη δωρεά από το Ιδρυμα Νιάρχος για τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης στη σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών», η βουλευτής θέλησε να λάβει τον λόγο προκειμένου να τοποθετηθεί για μια σειρά από ζητήματα, τόσο για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο όσο και ευρύτερα όπως αυτά που θέτει στην επιστολή της.

Ομως, ο κ. Κεγκέρογλου δεν της έδωσε τον λόγο, ενώ σε κάποιο σημείο η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ο γραμματέας της Κ.Ο. ειρωνεύτηκε τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. «Δεν μιλάς σε γίδια, μιλάς σε βουλευτές», φέρεται να είπε η κ. Γιαννακοπούλου, με τον κ. Κεγκέρογλου να «εκρήγνυται».

Οι… πυροσβέστες του ΚΙΝΑΛ

Πυροσβεστικά προσπάθησαν να λειτουργήσουν οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Μανώλης Οθωνας, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, ωστόσο η κ. Γιαννακοπούλου κατήγγειλε τον μη θεσμικό τρόπο λειτουργίας της Κ.Ο. και προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει το θέμα.

Σε απάντηση στα όσα αναφέρει η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ένα άτυπο σχόλιό τους, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά σημειώνουν: «Όταν κάποιοι έχουν προσωπικές απόψεις καλό είναι να τις καταθέτουν γραπτώς. Και ακόμη καλύτερα αυτές να είναι επί της ουσίας».

Η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε Φώφη και ΚΙΝΑΛ

«Συντρόφισσα Πρόεδρε,

Αγαπητοί σύντροφοι,

Επιθυμώ με αυτή την επιστολή να εκφράσω τον προβληματισμό μου και τις ενστάσεις μου για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Στη σύσκεψη του Κοινοβουλευτικού Τομέα που έγινε σήμερα προσπάθησα να εκφράσω κάποιες σκέψεις. Ωστόσο, θα ήθελα να διατυπώσω και εγγράφως τις ενστάσεις μου και να ζητήσω λογικά και αυτονόητα μέτρα που να διασφαλίζουν την ολοκληρωμένη συζήτηση και επεξεργασία των θέσεών μας για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στην Βουλή.

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει εξασφαλιστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις έλλειψης συντονισμού, αδυναμίας να υπερασπιστούμε αποφάσεις στις οποίες δεν έχουμε διαδραματίσει κανένα ρόλο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την τοποθέτησή μας και την αρνητική ψήφο μας στα μέτρα για τις ΜΚΟ. Πρόκειται, για εμένα τουλάχιστον, για μια ακατανόητη πολιτική στάση μετά από χρόνια που καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφάνεια και το πάρτι εκατομμυρίων γύρω από πολλές ΜΚΟ. Το σημείωμα με την επιχειρηματολογία μας από τον σ. Καμίνη, δεν ήταν στοιχειωδώς πειστικό και ακόμα και σήμερα υπάρχει μια ασάφεια ποιοι και γιατί έλαβαν αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι να ενημερωνόμαστε έγκαιρα
Το ουσιαστικό θέμα είναι η Κ.Ο να συζητάει, να ενημερώνεται αναλυτικά για όλες τις πλευρές του κάθε θέματος και βεβαίως να συναποφασίζει για τη στάση που θα τηρήσει. Κάτι τέτοιο πολλές φορές δεν συμβαίνει και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται. Οι βουλευτές μας δεν μπορεί να είναι θεατές και απλά να είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν απόψεις που συχνά διαμορφώνονται πριν από αυτούς και χωρίς αυτούς.

Θεωρώντας ότι αναφέρω αυτονόητα πράγματα για την λειτουργία μας ζητάω την αποκατάσταση της λειτουργίας της Κ.Ο ως Πολιτικού Οργάνου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φίλων και ψηφοφόρων μας, αλλά και των αρχών ενός δημοκρατικού κόμματος όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Ταυτόχρονα και με δεδομένα τα βασικά προβλήματα που σφραγίζουν την πολιτική επικαιρότητα και την πορεία της χώρας, ζητάω να προγραμματιστούν άμεσα τρεις κατ΄αρχάς συνεδριάσεις όπου θα συζητηθούν :

– Οι θέσεις μας για το Ασφαλιστικό. Στην συζήτηση αυτή θα πρέπει να κληθούν τεχνοκράτες του χώρου, έμπειρα στελέχη που γνωρίζουν σε βάθος το θέμα ώστε να φωτιστούν όλες οι πλευρές και να μπορούμε να αποφασίσουμε με γνώση και συλλογική ευθύνη.
– Το πρόβλημα του Μεταναστευτικού- Προσφυγικού και τις δικές μας θέσεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος.

– Το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, τα ζητήματα που συνδέονται με την ένταση στην ευρύτερη περιοχή, τους κινδύνους που υπάρχουν και την συνολική πρότασή μας και με χαρά έλαβα προ ολίγου ειδοποίηση ότι θα συζητηθεί αύριο στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

Είναι αυτονόητο, ότι στη συνέχεια θα πρέπει να καθορίζεται η ατζέντα των θεμάτων για το επόμενο διάστημα και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας απασχολήσουν.
Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για «μορατόριουμ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στην Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής. Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις.

Θεώρησα χρέος μου να απευθυνθώ προς εσάς εγγράφως ώστε να σας αναφέρω τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μου. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική και πιστεύω ότι μιλάω για αυτονόητα και λογικά πράγματα. Στο χέρι μας είναι να λειτουργήσουμε όπως αρμόζει σε ένα συλλογικό, πολιτικό, κοινοβουλευτικό όργανο με δημοκρατικές διαδικασίες.

Με εκτίμηση,

Νάντια Γιαννακοπούλου

Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής».

loading...