Καταρρέουν κτίρια στην Τoυρκία – Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ

Ο σεισμός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός έγινε αισθητός  και στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται εννέα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σιβρίς και 221 χιλιόμετρα βορειοανατολικά Γκαζιαντέπ.

​Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

​Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, αλλά και στις γειτονικές χώρες, όπως η Συρία και το Ιράκ.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί
«Σφοδρότατος ο σεισμός, το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Το ρήγμα το οποίο έχει ενεργοποιηθεί είναι της ανατολικής Ανατολίας, ήδη γίνονται μετασεισμοί και θα γίνουν πολλοί ακόμα, καθώς ο σεισμός είναι πολύ μεγάλος. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, οι μετασεισμοί βρίσκουν ακόμα πιο ευάλωτα τα κτίρια σε τέτοια μεγέθη», τόνισε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Στις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και στα όσα ανεβάζουν οι χρήστες των social media, κτίρια έχουν καταρρεύσει. Ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως άνθρωποι θα έχουν εγκλωβιστεί.

loading...