GEWKWN : Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά και βαθειά υπερήφανος που είμαι Έλληνας.

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά και βαθειά υπερήφανος που είμαι Έλληνας και απόγονος αυτών που ανέδειξαν το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα.

Το «Αγαπάτε αλλήλους» στην Αρχαία Ελλάδα… (οι πρόγονοί μας προάγγελοι του Χριστού)

Ελληνικά κείμενα για την αγάπη. Να σημειώσουμε για τη σωστή ανάγνωση των κειμένων ότι στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα το ρήμα «Φιλώ» σημαίνει «Αγαπώ» και ως εκ τούτου οι λέξεις «Φιλία», «Φιλότης», «Φιλείν» σημαίνουν «Αγάπη».

«Αγάπησις απόδεξις παντελής.» — Πλάτων (Ορισμοί)…..«Η Αγάπη είναι η παντελής αποδοχή.»

«Ο ανώτερος άνθρωπος, περισσότερο από κάθε τι, αφιερώνεται στη Σοφία και την Αγάπη. Το πρώτο είναι θνητό αγαθό ενώ το δεύτερο είναι αθάνατο.» — Επίκουρος (Επίκουρου Προσφώνηση. 78)

«Αφετηρία των αρετών είναι η ευσέβεια, και κορυφαίο όριό τους η Αγάπη.» — Πυθαγόρας ο Σάμιος

«Η Αγάπη προς τους ανθρώπους είναι καθήκον, αφού είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου θεού.» — Επίκτητος

«Φιλία Αγάπα.» (Να αγαπάς). – (Δελφικό Παράγγελμα)

«Η ψυχή κλείνει μέσα της δύναμη Αγάπης καθώς επλάστηκε για να αισθάνεται, να σκέπτεται και να θυμάται, έτσι επλάστηκε και για ν’αγαπά». Πλούταρχος (Σόλων,7,3,1-4)

«Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους.» — Πλάτων (Νόμοι 738 D)..«Να αγαπάτε αλλήλους.»

«Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν.» — Σοφοκλής (Αντιγόνη)…«Γεννήθηκα για ν’ αγαπώ, όχι για να μισώ.»

«Αγάπα τον πλησίον μικρά ελαττούμενος.» — Θαλής ο Μιλήσιος…«Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου.»

«Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί.» — Μένανδρος…«Τίποτε δεν είναι σπουδαιότερο ούτε ίσο με την Αγάπη.»

«Είναι καλό να θεωρούμε όλη τη γη πατρίδα μας και όλους τους ανθρώπους αδερφούς μας και φίλους μας, γιατί είναι όλοι παιδιά του θεού.»… Απολλώνιος Τυανεύς (Φιλόστρατου, Απολλ. Τυαν. Επιστ, νζ)

«Καταφέρετε να βλέπετε τον χειρότερο εχθρό σας σαν αγαπητό φίλο σας, με την ίδια λαχτάρα.» — Σωκράτης

«Τον εχθρόν φίλον ποιείν και ευεργετείν.» — Κλεόβουλος ο Λίνδιος (Διογ. Λαέρτ. Βίοι Φιλ. Α,91)….«Τον εχθρό να τον κάνεις φίλο και να τον ευεργετείς.»

«Ούτε λοιπόν να εκδικείται κανείς πρέπει ούτε να κακοποιεί κανένα από τους ανθρώπους οτιδήποτε κι αν παθαίνει από αυτούς.» Πλάτων (Κριτ. 10,49 Γ)

«..της φιλίας …μεγίστης ούσης αρετής και ταις άλλαις ως τελειότητος επιφαινομένης. Πέρας μεν γαρ των αρετών η φιλία…η δε της φιλίας έξις ο τελειότατος των αρετών καρπός.» — Ιεροκλής (In Au. Ca. 7,9,3 κ. εξ.) newsnowgr

ΣΧΟΛΙΟ : Έρχεται σε σύγκρουση η Διδασκαλία του Ιησού Χριστού με την διδασκαλία των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων; Εσεις τι λετε ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ….

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ;;;;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ;;;

ΣΧΟΛΙΟ : Γιατί άραγε η εκκλησία του 4ου μ.Χ αιώνα όταν όρισε τα ιερά κείμενα του Χριστιανισμού, δεν συμπεριέλαβε και τα δελφικά παραγγέλματα μέσα ως ιερά ; Γιατί έβαλε τα εβραϊκά κείμενα που είναι γεμάτα με αίμα και βία και όχι τα Ελληνικά κείμενα που τόσο αγαπούσαν οι πρώτοι Χριστιανοί ; διότι κάποιοι τον 4ο αιώνα, δεν ήταν Χριστιανοί. Ήταν ανθέλληνες σκοταδιστές που είχαν αποστολή από τις δυνάμεις του σκότους να εξαφανίσουν κάθε ελληνική και πραγματικά χριστιανική γνώση.

Σε γενικές γραμμές, τα δελφικά παραγγέλματα δεν απέχουν σχεδόν καθόλου, απ όσα ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μας δίδαξε όταν ήρθε και έζησε ανάμεσά μας στον ψεύτικο αυτό κόσμο. Αυτό μας δείχνει ότι πράγματι ανέκαθεν οι Έλληνες ήταν και είναι εκείνοι που είχαν και έχουν την ιερή αποστολή να μεταφέρουν το φως της γνώσης, το φως του Χριστού, στον κόσμο αυτό.

Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση του Χριστού και των Ελλήνων, ο Ιησούς Χριστός είπε:

«Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.» (Κατά Ιωάννην -12,23).


Υ.Γ Το σουβλάκι κατάγεται από το Αιγαίο και το έψηναν σε καλαμάκια στη Σαντορίνη πριν από 6.500 χρόνια!

Το σουβλάκι κατάγεται από το Αιγαίο και το έψηναν σε καλαμάκια στη Σαντορίνη πριν από 6.500 χρόνια! Περιζήτητη λιχουδιά ήταν ο γάρος μια εκλεκτή σάλτσα από ψάρια που εξυμνούσε ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας

Πριν από 6500 χρόνια, εκτός των ΕΛΛΗΝΩΝ υπήρχαν άλλοι λαοί ;;; δεν είναι δύσκολο το ερώτημα, δύσκολη είναι η απάντηση για κάποιους, διότι ανατρέπει πολλά , μην ανησυχείτε όμως μετά τα γεγονότα ΟΛΑ θα αποκαλυφτούν….

GEWKWN

loading...