Επιτέλους η Τουρκία «νιώθει» λίγο Ελλάδα – Ελληνικό «casus belli» στο Αιγαίο (BINTEO)

Το Αρχιπέλαγος, την Θράκη και τα μάτια μας…
«Τα μνημόνια της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης δεν μπορούν να έχουν θέση στην πολιτική λύση της λιβυκής κρίσης», σημειώνει ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επισημαίνει παράλληλα ότι, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε κάθε κοινή προσπάθεια για την επίτευξη σταθερότητας στην Λιβύη.

Γενικά οι δηλώσεις αλλά και οι κινήσεις μελών της κυβέρνησης παρουσιάζουν στην Τουρκία, μια Ελλάδα, την οποία δεν έχουν συνηθίσει. «Νιώθουν» λίγο Ελλάδα, «νιώθουν» λίγο αντίδραση.

Φυσικά δεν εννοούμε πως ξαφνικά η Ελλάδα έγινε ατρόμητη και θα πάρουμε την Πόλη μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά μετά από καιρό, παρατηρεί κάποιος, από την μία «παλμό» και από την άλλη τουρκική «ενόχληση» σε σχέση με την εθνική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα.

Το «καζάν-καζάν – μοιρασιά» του Ερντογάν στο Αιγαίο δείχνει να «ατονεί» (με την παρούσα τουλάχιστον κυβέρνηση), μετά την δήλωση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την οποία διαβάσατε νωρίτερα στο el.gr (ΕΔΩ) πως «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».

Η Ελλάδα έθεσε επιτέλους «casus belli – αιτία πολέμου» στην Τουρκία, όπως η Άγκυρα μας απειλεί, με αυτό, άπαξ και επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, όπως νομίμως δικαιούμαστε.

loading...