Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά
Ξεπερνάει κάθε φαντασία η διαπλοκή στην υπόθεση του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε ένα στημένο από καιρό επικοινωνιακό σκηνικό το ένα μετά το άλλο ονόματα διέρρεαν, ακόμα και αυτά της Νέας Δημοκρατίας, για να αλληλοεξουδετερωθούν και να ανοίξει ο δρόμος για τη μία γκρίζα επιλογή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα. Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να απαρνηθεί πλήρως τον ελληνικό λαό που την 7η Ιουλίου 2019 καταδίκασε πολιτικά την Κυβέρνηση Τσίπρα δημοκρατικά και να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πρόσωπο της Κυβέρνησης του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελο Αποστολάκη ως πρώτο μεταξύ ίσων πολίτη της χώρας και στον έλεγχο του πολιτειακού καθεστώτος της Ελλάδας.

Η επιλογή Μητσοτάκη μόνο ως τραγική μπορεί να εκληφθεί πολιτικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ.Αποστολάκης μετετράπη από στρατιωτικό σε πολιτικό εν μία νυκτί απεκδυόμενος τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και το χειρότερο όλων αποδέχτηκε πρόθυμα την παράδοση της Μακεδονίας στους Βούλγαρους και Σλάβους των Βαλκανίων, την κακή επιλογή Τσίπρα όπως διακήρυττε προεκλογικά ψευδώς προφανώς ο νυν Πρωθυπουργός. Η τότε επιλογή Τσίπρα καταδικάστηκε πολιτικά αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει πια τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτική επιλογή Αποστολάκη από τον ανεκδιήγητο Τσίπρα δεν είχε κανένα άλλο κριτήριο παρά το συμβολισμό υποταγής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποδοχή του παραπάνω εθνικού εγκλήματος και μάλλον τώρα το ίδιο προετοιμάζει ο κ.Μητσοτάκης για τα επερχόμενα.


Ο κ. Αποστολάκης από εκλεκτός του αποτρόπαιου πολιτικού Αλέξη Τσίπρα τώρα γίνεται ο επίλεκτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο ντροπή για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να φέρει αυτή η πολιτική επιλογή του κ.Μητσοτάκη που δεν τήρησε το λόγο του προς τους Έλληνες ψηφοφόρους του στο μεταναστευτικό, στο Μακεδονικό και στο οικονομικό έγκλημα του 2015 του πρώην πολιτικού αρχηγού του κ.Αποστολάκη, Αλέξη Τσίπρα, που ποιεί την νύσσαν, ότι δεν γνωρίζει τάχα. Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ξεχάσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του έρχεται να επικυρώσει και τις πολιτικές επιλογές Τσίπρα, πιστοποιώντας και την κανονικότητα Τσίπρα.

Η επιλογή Μητσοτάκη μπορεί μόνο να αποδοθεί στα μελλούμενα, στην παράδοση της ΝΑ Μεσογείου στην Τουρκία. Ο ενδοτικός πολιτικός και στρατιωτικός στην απώλεια της εθνικής ταυτότητάς μας στο ζήτημα της Μακεδονίας κ.Αποστολάκης θα είναι ο ιδανικός ανώτατος άρχοντας για να συμβολίσει την υποταγή των Ενόπλων Δυνάμεων και πάλι αυτή τη φορά στην παραχώρηση της ΑΟΖ μας εις όφελος της Τουρκίας. Εξάλλου και η αντίδρασή του στη σύλληψη ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών με τα όπλα τους από τους Τούρκους ήταν παροιμιώδης. Ίσως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να γνώριζε κάτι παραπάνω τελικά όταν ρωτούσε τον κ.Μητσοτάκη τι θα κάνει αν χάσει. Ο κ.Μητσοτάκης μπορεί ορθώς να απάντησε ότι δεν θα χάσει αλλά δεν διευκρίνησε αν εννούσε αποκλειστικά τον ίδιο ή και την Ελλάδα. Ένας “αποδιοπομπαίος τράγος” πάντως θα βρεθεί στους πρώην υφισταμένους του κ.Αποστολάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης που συνέφαγε πρόσφατα ως Έλληνας Πρωθυπουργός ιδιωτικά (!) με σημαίνοντα εφοπλιστή της Μεταπολίτευσης παρουσία του ιδιώτη (!) επίσης Κυπρίου Προέδρου κ.Αναστασιάδη γνωρίζει καλά τι περιελάμβανε το μενού, ενώ δεν μας έχει αποσαφηνίσει πότε είναι ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων και πότε ένας απλός ιδιώτης. Σε κάθε περίπτωση ο αγωγός της ειρήνης και ελπίζουμε της ευημερίας των Ελλήνων East Med χαράκτηκε με την υπογραφή του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και δεν αλλάζει. Δεν μένει να δούμε μόνο αν θα διέρχεται από τουρκικό έδαφος, όπως διακαώς επιθυμούσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν για την ενδοχώρα του και δεν τα κατάφερε αρχικά. Ο διευκολυντής του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που προωθεί τους οικονομικούς μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής σε ελληνικά εδάφη κάνοντας τους ντόπους να παραληλούν από τα έσοδα του λαθρεμπορίου ψυχών από το 2015 μέχρι και σήμερα φαίνεται να πετυχαίνει το τζακ-ποτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Η γνωστή μας Μαντάμ”Ο” φαίνεται να οργάνωσε άψογα το τέλειο πολιτικό έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας παραμυθιάζοντας κόμματα και λαό και δεν μένει παρά να μπει ο επίλογος. Το σχέδιο διάσπασης της Ελλάδας προχωρεί κανονικά με τους αξιωματικούς της. Αυτό που δεν υπολόγισε είναι ότι δεν είναι όλοι πιόνια της και δεν μένει να δούμε ποιος θα χρεωθεί την επερχόμενη εθνική τραγωδία που θα καταλήξει φυσικά και σε πολιτική ανωμαλία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο Πρόεδρο της Ελλάδας και ελπίζουμε να είναι πιο προσεκτικός στις βραβεύσεις στα νέα καθήκοντά του αποφεύγοντας συλληφθέντες και κατηγορούμενους για διακίνηση μεταναστών ιδιοκτήτες ΜΚΟ με κέρδη εκατοντάδες ευρώ.


Για τον κ.Μητσοτάκη μόνο θλίψη και αποτροπιασμό για τη συμμετοχή του σ’αυτή την πολιτική σκευωρία για μία προαποφασισμένη επιλογή. Ας περιμένουμε μέχρι τη 22η Ιανουαρίου 2020 ημέρα ψήφισης του εκλογικού Νόμου να δούμε μήπως και διαψευστούμε όταν θα ανακοινωθεί η επιλογή Μητσοτάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για “ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής” και όποιος κατάλαβε καλώς. Για τους άλλους ποιος νοιάζεται, εξάλλου. Κρητικός Πρωθυπουργός, Κρητικός Πρόεδρος, Κρητικιά εξ αγχιστείας και η Μαντάμ “Ο”. Αξίζουν δισεκατομμύρια ευρώ τα κοιτάσματα της Κρήτης και μάλλον δεν είναι για όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα ας πάει στα κομμάτια…

loading...