ΕΛ.ΑΣ: «Έχουν καταντήσει τους αστυνομικούς σαν τους Ρωμαίους μέσα στο γαλατικό χωριό»

Η νέα επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για την ανακατάληψη των δύο κτιρίων από ομάδες αντιεξουσιαστών στο Κουκάκι, πέρα από το γεγονός ότι έγινε και πάλι αθρόα χρήση χημικών μέσα σε μια κατοικημένη γειτονιά της Αθήνας, η διάταξη των ανδρών των ΜΑΤ από πολλούς χαρακτηρίστηκε «για γέλια και για κλάματα».

Πραγματικά θύμιζε τη διάταξη… χελώνας των Ρωμαίων όταν προσπαθούσαν να τα βάλουν με τους γενναίους Γαλάτες!

Ως φαίνεται αυτή ήταν η εικόνα που ήρθε στο νου του Γενικού Γραμματέα Ειδικών Φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου όταν είδε τα γεγονότα σε εξέλιξη και εμφανώς αγανακτισμένος και οργισμένος βγήκε στον “αέρα” ραδιοφωνικής εκπομπής για να τονίσει ότι δεν μπορούν να ευτελίζουν τους αστυνομικούς και να τους στέλνουν στο νοσοκομείο.

«Δεν συμφωνώ με την εικόνα στις καταλήψεις των Εξαρχείων. Έχουμε αξιοπρέπεια σαν αστυνομικοί. Δεν μπορώ να βλέπω τους αστυνομικούς σαν Ρωμαίους σε γαλατικό χωριό, με τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους, να δέχονται αντικείμενα επί 3μιση ώρες και να τους ευτελίζουν βάφοντάς τους. Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στους αστυνομικούς. Αν είναι να σπάσω πέντε χέρια για να με συμπαθεί ο κόσμος δεν το θέλω. Δεν θέλω να με βλέπει σαν κακομοίρη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυροειδάκος στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και αναφέρθηκε στο αν η ΕΛ.ΑΣ θέλει τις κάμερες στις επιχειρήσεις της:

«Με ενοχλεί η εικόνα επιχειρησιακά, όχι για τις κάμερες. Όταν έρθουν οι κάμερες τότε ο κόσμος θα καταλάβει τι τραβάει ο αστυνομικός. Επί 3μιση ώρες δεχόμασταν αντικείμενα. Έπρεπε να παρέμβουμε. Ο αστυνομικός είναι για να είναι υπηρέτης του πολίτη, τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μας απασχολούν. Εμένα με απασχολεί που βρήκα έξι τραυματίες στο νοσοκομείο και ο εξοπλισμός τους, τον οποίο έχουν πληρώσει από την τσέπη τους, για πέταμα. Ένας αστυνομικός , για να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά που συμβαίνουν και να γυρίσει στο σπίτι του, αν δεν βάλει από την τσέπη του χρήματα, δεν θα είναι σίγουρος. Αυτά που δίνει η πολιτεία δεν αρκούν, αν και τώρα γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να δοθεί νέος εξοπλισμός».

Ελπίζουμε πάντως όσοι αστυνομικοί έχασαν τη στολή τους από τις λευκές μπογιές να μην τις αντικαταστήσουν από την τσέπη τους.

Μέχρι τώρα το υπουργείο δεν έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Μια ομαδική απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών έλαβε χώρα στα επεισόδια στο Κουκάκι και ουδείς δικαστικός λειτουργός δεήθηκε να ασκήσει ποινική δίωξη αλλά και ούτε η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάτι για αυτό.

Δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα επί της ουσίας πρόκειται για επικοινωνιακό show.

Οσοι προσαγάγωνται πάνε στον εισαγγελέα και μετά τους αφήνουν.

Από την στιγμή που δεν προφυλακίζονται αυτοί ξαναεπιστρέφουν και κάνουν τα ίδια ατιμώρητοι.

Φυσικά αφήνονται ελεύθεροι διότι τα όσα κάνουν οι «γνωστοί-άγνωστοι» κατά την διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζονται ως πλημμέλημα. Πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο αλλιώς οτιδήποτε άλλο είναι απλά επικοινωνιακά παιχνίδια και επί της ουσίας τίποτε δεν γίνεται.

Δηλαδή εάν ένας αστυνομικός απαντούσε με χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και αυτός που του επιτέθηκε σκοτώνοταν τι θα γνόνταν

loading...