Translate the article and read it to your Language

Αίσχος! Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής υπερασπίζεται το δικαίωμα στον φόνο των αγέννητων παιδιών!


Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Απάντηση στον Υπουργό Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
Για μία ακόμη φορά αυτή η Κυβέρνηση μας εξέπληξε δυσάρεστα με την στάση της απέναντι σε θέματα στα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη η χριστιανική συνείδηση του λαού μας.

Αυτήν την φορά δράστης της δυσάρεστης έκπληξης ήταν ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, o οποίος υπηρετεί την προσπάθεια επιβολής στην ελληνική κοινωνία μίας ιδιότυπης δικτατορίας, που θέλει να φιμώσει κάθετι χριστιανικό που δεν είναι σύμφωνο με «δύσκολες επιλογές» μερίδας της κοινωνίας μας ή με αντιχριστιανικούς νόμους. Μιας δικτατορίας που διαλέγει από τον χριστιανισμό μόνο ό,τι την συμφέρει και εξοβελίζει στα τάρταρα ό,τι είναι αντίθετο προς τις επιλογές της.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε κατά της καμπάνιας εναντίον των εκτρώσεων, το Υπουργείο Μεταφορών αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η Κυβέρνηση δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, και ότι «η καμπάνια στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών.

Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Δεν ξέρει κανείς τί να πρωτοθαυμάσει στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
Πώς ο φόνος αγέννητων παιδιών παρουσιάζεται ως «δικαίωμα της γυναίκας»!

Πώς η καμπάνια κατά του -σύμφωνα με τον νόμο του Θεού- εγκλήματος αυτού ονομάζεται «διχαστική»!

Με το σκεπτικό αυτό του Υπουργού, θα πρέπει και η καμπάνια κατά των ναρκωτικών να θεωρηθεί επίσης ότι διχάζει την κοινωνία και ότι προσβάλλει τους συνανθρώπους μας που -για διάφορους λόγους- αναγκάστηκαν να κάνουν την «δύσκολη επιλογή» των ναρκωτικών, και για αυτό να σταματήσει.

Στο κάτω κάτω δικαίωμα κάθε ανθρώπου δεν είναι να καταστρέφει την ζωή του με τα ναρκωτικά; Δεν είναι ελευθερία της επιλογής του;

Για μία ακόμη φορά μία Κυβέρνηση, που θεωρείται δήθεν πιο «χριστιανική» από την προηγούμενη, περιφρονεί εντελώς τον νόμο του Θεού για να φανεί αρεστή σε μία μικρή μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που επίσης τον περιφρονεί ανοικτά και ανερυθρίαστα.

Εμείς θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα απλό ερώτημα στον κ. Υπουργό.

Να κάνει ένα γκάλλοπ και να ρωτήσει ποιοι διαφωνούν με την συγκεκριμένη αφίσα του Μετρό; Και τότε θα δει ποιοι είναι αυτοί που διχάζουν την ελληνική κοινωνία.

Αλλά και κάτι περισσότερο: να κάνει ένα γκάλλοπ μεταξύ των ίδιων των γυναικών που έχουν κάνει έκτρωση. Και να τις ρωτήσει εάν η αφίσα λέψει ψέματα ή τις προσβάλει και εάν έχουν μετανιώσει για την «δύσκολη επιλογή» τους.

Για να μην λέμε όμως περισσότερα θα τον παραπέμψουμε στην απάντηση που έδωσε ο σύγχρονος άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, σε μία γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε κάποια σοβαρά ψυχικά προβλήματα, λόγω των εκτρώσεων που έκανε στο παρελθόν. Απαντά λοιπόν ο άγιος:

«Μου γράφεις πως κάτι σε αναστατώνει στον ύπνο. Τρία παιδιά εμφανίζονται μόλις κλείσεις τα μάτια και γελούν μαζί σου, σε κοροϊδεύουν, σε απειλούν και σε τρομάζουν.

Πήγες, είπες, σε έξυπνους ανθρώπους και έψαχνες φάρμακο. Εκείνοι σου είπαν: «Δεν είναι τίποτα»! Εσύ τους είπες: «Αφού δεν είναι τίποτα διώξτε αυτό το τέρας από μένα! Μα, μπορεί να μην είναι τίποτα εκείνο που δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω ήδη έξι μήνες»; Και εκείνοι σου απάντησαν: «Άλλαξε αέρα, πήγαινε σε χαρούμενες παρέες, να τρέφεσαι καλύτερα. Αυτό είναι απλή υποχονδρία».

Ξέρω, αδελφή, τέτοιους «έξυπνους». Αυτοί έπιασαν στο στόμα τους έτσι μερικές λέξεις όπως «υποχονδρία», «τηλεπάθεια», «αυθυποβολή», με τις οποίες προσπερνούν την αδιαμφισβήτητη πνευματική πραγματικότητα και σε καθημερινή βάση μιλούν στον αέρα, με ελαφρότητα και άγνοια σαν να μιλά το κρασί.

Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα τρία παιδιά που εμφανίζονται είναι τα ίδια εκείνα τρία δικά σου παιδιά που εσύ κατά την προσωπική σου ομολογία νέκρωσες πριν ο λαμπερός ήλιος τα φιλήσει ζωντανά. Και αυτά τώρα σε εκδικούνται. Και η εκδίκηση των νεκρών είναι πολύ φρικαλέα!

Επειδή εσύ αυτοαποκαλείσαι διαβασμένη γυναίκα, θα σου μιλήσω από τα βιβλία. Από το βιβλία θα θυμηθείς τον Μάκβεθ ή πώς το πνεύμα ενός νεκρού ανθρώπου σκότωσε τον Άγγλο βασιλιά. Διάβασες οπωσδήποτε πως ο βασιλιάς Βλάδισλαβ, δολοφόνος του βασιλιά Βλαδίμηρου, δολοφονήθηκε από το πνεύμα του Βλαδίμηρου. Όμως ίσως διάβασες για την ακόλουθη περίπτωση. Ο Βυζαντινός βασιλιάς Κώνστας είχε αδελφό τον Θεοδόσιο, τον οποίο δεν αγαπούσε, επειδή φοβόταν να μην τον ρίξει από τον θρόνο. Γι’ αυτό ο Κώνστας ανάγκασε τον Θεοδόσιο να γίνει διάκονος.

Αλλά ο φόβος δεν άφηνε τον βασιλιά ούτε τότε. Τελικά ο βασιλιάς αποφάσισε να εγκληματήσει. Κανόνισε ώστε να σκοτώσουν τον Θεοδόσιο. Όταν πέτυχε τον δόλιο σκοπό του ανέπνευσε η ψυχή του νομίζοντας ότι για πάντα ελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του. Όμως ο αδαής δεν φαντάστηκε ότι οι νεκροί είναι πιο δυνατοί από τους ζωντανούς και ότι εκείνος που σκοτώνει αθώο άνθρωπο στην πραγματικότητα δεν νικά αλλά παραδίδει τα όπλα μπροστά στον νεκρό. Μετά από αυτό μια νύχτα ο δολοφονημένος διάκονος Θεοδόσιος εμφανίστηκε στον αδελφό του, τον βασιλιά, με ένα ποτήρι αίμα που άχνιζε και φώναξε με φοβερή φωνή: «Πιες αδελφέ»! Ο βασιλιάς αναπήδησε, ξεσήκωσε όλο το παλάτι όμως κανένας δεν ήξερε να του πει τίποτα. Μια άλλη νύχτα επαναλήφθηκε η ίδια σκηνή: Ο διάκονος με ένα ποτήρι αίμα και τη φρικτή κραυγή: «Πιες αδελφέ»! Ο βασιλιάς ξεσήκωσε όλη την Κωνσταντινούπολη, όμως όλοι τον χάζευαν όπως εσένα εκείνοι οι έξυπνοι που σε στέλνουν στον καθαρό αέρα και την καλύτερη κουζίνα. Πάλι μια νύχτα επαναλήφθηκε το ίδιο. Τελικά ο βασιλιάς Κώνστας βρέθηκε ξαφνικά ένα πρωί νεκρός στο κρεβάτι του.

Διαβάζεις την Αγία Γραφή; Εκεί έχουν ειπωθεί όλα, όλα έχουν εξηγηθεί, πώς και γιατί οι νεκροί εκδικούνται τους ζωντανούς. Διάβασε άλλη μια φορά για τον Κάιν ο οποίος λόγω της δολοφονίας του αδελφού του πουθενά και ποτέ δεν έβρισκε ειρήνη. Διάβασε πώς το πνεύμα του προσβεβλημένου Σαμουήλ εκδικείτο τον Σαούλ. Και πώς ο καημένος ο Δαβίδ φρικτά βασανιζόταν, χρόνια και χρόνια, λόγω της δολοφονίας του Ούριε. Και ακόμα θα βρεις χιλιάδες και χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις από τον Κάιν έως εσένα. Και θα καταλάβεις τι σε βασανίζει και γιατί. Θα καταλάβεις ότι ο κόσμος των δολοφονημένων είναι πιο δυνατός από τους δολοφόνους τους και εκδικείται φοβερά.

Πρώτα κατάλαβε αυτό και κατανόησέ το. Ύστερα κάνε ό,τι μπορείς για τα σκοτωμένα παιδιά σου. Και ο ελεήμων Θεός, στον Οποίο δεν υπάρχουν νεκροί, θα σε συγχωρήσει και θα σου χαρίσει ειρήνη. Και όσο για όλα εκείνα που πρέπει να πράξεις ρώτησε την Εκκλησία. Οι ιερείς τα ξέρουν. Ο Θεός να σε ελεήσει!».

(Από το βιβλίο “Δρόμος χωρίς Θεό δεν αντέχεται.”, Ιεραποστολικές επιστολές Α’, εκδόσεις “Εν πλω”.)

https://www.vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :