Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί να… πουλήσει τους Έλληνες σκλάβους «όπως έκανε ο Μπαρμπαρόσα»!

H αντίστροφη μέτρηση για μια πιθανή αναμέτρηση Ελλάδος-Τουρκίας, φαίνεται ότι ξεκινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση θα οδεύσει προς άμεση κλιμάκωση: Το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη και ο  Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να πράξουν το ίδιο με τον Οθωμανό ναύαρχου Χ.Μπαρμπαρόσα, ο οποίος στο απόγειο της ισχύος της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον 16ο αιώνα είναι καταφέρει να κυριαρχήσει σε κεντρική ανατολική Μεσόγειο, κατανικώντας τους δυτικούς στόλους.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «Οπως ξέρετε στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε άλλο ένα βήμα με τη Λιβύη. Και με το βήμα αυτό στη Μεσόγειο οι στρατιώτες μας θα γράψουν έπος όπως κάναμε στην ιστορία με τον Μπαρμπαρόσα».

Ο Μπαρμπαρόσα είχε γίνει γνωστός για τις άγριες σφαγές στις οποίες προχωρούσε στα ελληνικά νησιά, την Βόρειο Αφρική, την Σικελία και τα σκλαβοπάζαρα με τα οποία γέμισε τις αγορές της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι ιστορικοί του καταμαρτυρούν σήμερα τις σφαγές στην Κέρκυρα (πάνω από 140 οικισμούς), την Αστυπάλαια, τις Κυκλάδες και Σποράδες, ενώ ορόσημο θηριωδίας παραμένει η σφαγή των Κυθήρων με πάνω από 7.000 αμάχους.

loading...