Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν: Ο πόλεμος έρχεται σε άμεσο χρόνο

Εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ, εκτιμούν πως ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να έρθει μέσα στο 2020.
«Το Ισραήλ βρίσκεται σε μια πολιτική κρίση, ο πόλεμος έρχεται σε ιδιαίτερα άμεσο χρόνο», προειδοποίησε ο διευθυντής της INSS Amos Yadlin.

Κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ προετοιμάζει μια «στρατηγική αξιολόγηση των απειλών που αντιμετωπίζει το ισραηλινό κράτος. Αποτελείται κυρίως από πρώην ανώτερους υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας και Διπλωματίας και παρουσιάζει τα συμπεράσματα αυτά στον Πρόεδρο.

Ο διευθυντής του INSS Amos Yadlin, πρώην επικεφαλής στρατιωτικής πληροφόρησης, παρείχε στον Πρόεδρο Reuven Rivlin προβλέψεις για το 2020 και προειδοποίησε για τη δυνατότητα του πολέμου.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε μια πολιτική κρίση, ειδικά ο πόλεμος έρχεται σε έναν άμεσο χρόνο», δήλωσε ο Yadlin.

Οι ερευνητές του INSS διαπίστωσαν ότι παρόλο που διάφοροι εχθροί του Ισραήλ ενδιαφέρονται επί του παρόντος για μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση, είναι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση το 2020 ..

Στη στρατηγική αξιολόγηση του 2020, οι αναλυτές αναφέρουν ότι η εντυπωσιακή επιτυχία του Ισραήλ σε διάφορους τομείς θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις αρνητικές εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Δηλώνοντας ότι η δολοφονία του Σουλεϊμάνι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο, οι αναλυτές δήλωσαν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τa think tankσ ανέφεραν επίσης ότι οι Ιρανοί βουλευτές αποτελούν την κύρια απειλή που αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Επιπλέον, μία από τις κύριες απειλές που αντιμετωπίζει το εβραϊκό κράτος τον επόμενο χρόνο είναι ένας πλήρης πόλεμος με τις ομάδες αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας.

loading...