Λαθραία μετανάστευση: Σχεδιάζουν κινητοποιήσεις μέχρι και στην Αθήνα οι κάτοικοι των νησιών

«Δυναμικές» κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των δημάρχων, φορέων, εκπροσώπων και πολιτών των νησιών, με θέμα τους τρόπους αντίδρασης σχετικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, ελήφθη απόφαση για:

Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Διερεύνηση της δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Υποβολή, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια «από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος» του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων, με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους και θα είναι διήμερες.

Δείτε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από το www.stonisi.gr

loading...