Τραμπ προς Ιράν: «Έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ» – «Μην μας απειλείτε αν εκτιμάτε τις ζωές σας»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ. Το προεδρικό διάγγελμα θα γίνει στις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι «δεν είχαμε καμία απώλεια και είμαστε έτοιμοι για όλα. Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι πολύ καλό. Κανείς δεν έχασε τη ζωή του. Χαιρετίζω όλους τους Αμερικανούς που φορούν τη στολή.

Εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν σταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή. Η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, τον Σολεϊμάνι».

«Στη δική μου προεδρία το Ιράν ποτέ δεν θα επιτραπεί να έχει πυρηνικά όπλα. Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι ευγνώμων και ευτυχής. Δεν επλήγησαν Αμερικανοί από τις επιθέσεις. Μικρές ζημιές υποστήκαμε. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα. Το Ιράν εμφανίζεται να υποχωρεί. Κανένας δεν απώλεσε τη ζωή του, λόγω των προφυλάξεων που λάβαμε»

«Το Ιράν απειλούσε τον πολιτισμένο κόσμο. Ποτέ δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό. Την περασμένη εβδομάδα λάβαμε την απόφαση να εξουδετερώσουμε τον νούμερο ένα τρομοκράτη στον κόσμο, τον Κασέμ Σουλεϊμανί. Ήταν υπεύθυνος για κάποιες από τις χειρότερες επιθέσεις στον κόσμο. Εκπαίδευε τρομοκράτες, δολοφόνησε χιλιάδες στρατιώτες, διέταξε βομβιστικές επιθέσεις».

«Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος, και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι οι ηγέτες του καθεστώτος να συμμορφωθούν».

loading...