Απίστευτη ανακάλυψη! Κρυμμένος θάλαμος αποκαλύφθηκε στο παλάτι του Νέρωνα

Μία ξαφνική ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι που εργάζονταν στο τεράστιο ανάκτορο του αυτοκράτορα Νέρωνα.

Ο θάλαμος ανακαλύφθηκε τυχαία όταν οι αρχαιολόγοι εργάζονταν σε ένα παρακείμενο δωμάτιο και κατέκρυψαν σε ένα άνοιγμα που συνέδεε τους δύο χώρους.

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο έργο αποκατάστασης του «Domus Aurea», το τεράστιο ανάκτορο του διαβόητου Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα, κατάφεραν να αποκαλύψουν ένα κρυφό υπόγειο τμήμα του συγκροτήματος καθαρά τυχαία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Science Alert.

Η ανακάλυψη έγινε, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα όταν η ομάδα δούλευε σε έναν από τους θαλάμους του παλατιού και άναψαν δυνατά φώτα τα οποία έστρεψαν σε ένα άνοιγμα στη γωνία, αποκαλύπτοντας κάτι απίστευτο.

Τα τείχη της αίθουσας είναι διακοσμημένα με τις απεικονίσεις μυθικών πλασμάτων όπως οι κένταυροι και η παγανιστική θεότητα Πάνας, καθώς και μια «σιωπηλή και μοναχική σφίγγα» από την οποία πήρε το όνομα του το δωμάτιο.

«Στο σκοτάδι για σχεδόν είκοσι αιώνες, το δωμάτιο της Σφίγγας μας λέει πολλά για την ατμόσφαιρα από τα χρόνια του Νέρωνα, δήλωσε ο διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου.

Ενώ μεγάλο μέρος του θαλάμου ήταν ακόμα γεμάτο βρωμιά, οι αρχαιολόγοι φαινόταν απρόθυμοι να το ανασκάψουν περαιτέρω λόγω ανησυχιών ότι τέτοιες δραστηριότητες θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το αρχαιολογικό συγκρότημα.

loading...