Νεκτάριος Σφυράκης: «Δεν είμαι ρατσιστής – Είπα ό,τι λέγεται πίσω από κλειστές πόρτες» (βίντεο)

Τις χθεσινές του δηλώσεις επιχείρησε να ανασκευάσει ο Νεκτάριος Σφυράκης μετά την αρνητική κριτική της Κατερίνας Καινούργιου αλλά και πολλών τηλεθεατών.

«Επειδή έχει γίνει ένας χαμός από χθες, εγώ αυτό που είπα και ακούγοντας την συνέντευξή μου είναι πέρα για πέρα κατανοητό καθώς αυτό που είπα με τα δικά μου λόγια είναι αυτό που λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δηλαδή ότι το δημόσιο σχολείο έχει πάρα πολλά προβλήματα. Το ελληνικό κράτος δεν έχει ορίσει κάποιες δομές, ώστε να προσαρμόζονται πιο εύκολα σε ότι να κάνει με το γνωστικό κομμάτι. Εγώ που έζησαν στη Γερμανία είχε ένα τμήμα που προετοίμαζε τα παιδιά για τη γερμανική γλώσσα, γιατί εγώ είμαι παιδί μεταναστών στη Γερμανία, και έχω φάει… αρκετά όλο το θέμα αυτού που περιγράφεις, όχι τόσο μπούλινγκ αλλά τόσο ότι μας προετοίμαζε το σχολείο να προσαρμοστούμε κυρίως στη γλώσσα. Από εκεί και πέρα όταν έκρινε ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα με το υπόλοιπο τμήμα μας… προωθούσε» είπε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και φανερά ενοχλημένος πρόσθεσε:

«Αυτό δεν ενέχει κανενός είδος ρατσισμού, αλλά αυτό που ήθελα να πως είναι πως το δημόσιο έχει πολλά προβλήματα. Δεν αφήνει τον εκπαιδευτικό πατριώτη, εννοώ αυτόν που κάνει καλά τη δουλειά του. Πλέον επειδή ο κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει φύγει από το θέμα της αξιολόγησης και γίνεται ένας ψιλοχαμός σε αυτό το θέμα».

Ερωτηθείς πάντως τι θα γίνει στην περίπτωση που μια τάξη έχει Ελληνάκια με μαθησιακές δυσκολίες, ο Νεκτάριος Σφυράκης απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας:

«Το γλωσσικό κομμάτι πάει πίσω όλο το σύστημα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να προβλέψει τι θα κάνει και με αυτά τα παιδιά που έχουνε γλωσσικές δυσκολίες. Αυτό αν το κάνει ρατσιστικό…».

loading...